Проекти

Инициатива на OMV Move & Help прави възможно участие в световен рекорд по четене във Виена

В рамките на кампанията на OMV, посветена на образованието

Инициатива на OMV Move & Help прави възможно участие в световен рекорд по четене във Виена


◊ СЪБИТИЕТО

Инициатива на OMV Move & Help прави възможно участие в световен рекорд по четене във Виена

• В рамките на кампанията си посветена на образованието, OMV Move & Help, компанията стартира международно състезание.

• Наградата: Пътуване до Виена и участие на 26 септември 2010 г. в OMV Move & Help инициативата за поставяне на световен рекорд по четене.

• Заявките за участие ще са на разположение от 23 август 2010 г. във всички OMV бензиностанции в 11 държави.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Чрез инициативата си Move & Help, OMV - водещата енергийна група в Европа, подкрепя образователни проекти във всички държави, в които осъществява дейност. През 2010 г. Move & Help отново е насочена към проекти в подкрепа на четенето, тъй като в световен мащаб, нивото на функционална неграмотност и на проблеми при четене остава високо. Наред с другите си инициативи в тази насока, OMV стартира кампания за постигане на световен рекорд по четене, който ще се проведе на 26 септември 2010 г. на Пратер във Виена.

По време на опита за постигане на световен рекорд по четене, възрастни ще четат едновременно даден текст на деца в продължение на най-малко три минути. За целта в единадесет държави, включително и България, ще бъде изтеглен по един печеливш, който ще има възможност да прекара уикенд във Виена. Картички-заявка за участие ще са на разположение от 23 август 2010 г. на всички OMV бензиностанции в единадесет държави.

Кампанията за участие в инициативата стартира на 23 август 2010 г. във всички OMV бензиностанции в Австрия, България, Босна, Германия, Хърватска, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Чехия и Унгария и дава възможност за спечелване на пътуване до Виена и участие в OMV Move & Help опит за поставяне на световен рекорд по четене. Чрез тази инициатива, OMV отново обръща вниманието на обществеността към проблемите с функционалната неграмотност и трудността при четене. Това са проблеми, които съществуват не само в държави, където нивото на образование е ниско, но също така например и в Австрия: изследвания сочат, че в Австрия има около  600 000 души с функционална неграмотност. Тези хора не могат да обхванат пълния смисъл на даден текст и по този начин са изправени пред проблеми, свързани както с работата, така и с личния им живот. Според ЮНЕСКО, броят неграмотни хора в света през 2008 г. е наброявал 776 милиона, от които две трети са жени. "Да четеш и да разбираш това, което четеш, е важно не само за кариерното развитие, но е също така част от това, да бъдеш интегриран в обществото. Поради тази причина, в рамките на международната ни кампания Move & Help, тази година сме поставили фокус върху четенето", каза Волфганг Рутенщорфер, Главен изпълнителен директор на OMV.

Възможност за спечелване на пътуване до Виена и участие в опита на OMV Move & Help за поставяне на световен рекорд по четене:

От 23 август 2010 г. картичките-заявка, с които може да се спечели пътуване и участие в OMV Move & Help световен рекорд по четене, са на разположение във всички OMV бензиностанции в единадесет европейски държави. Във всяка държава ще бъде изтеглен печеливш, който ще спечели уикенд за двама в столицата на Австрия, Виена, включващ разходите за пътуването дотам и обратно, две нощувки – от 24 септември до 26 септември 2010 г. – в хотел Мариот, дневни и участие в OMV Move & Help опит за поставяне на световен рекорд по четене, който ще се състои на 26 септември 2010 г. Възможността за участие е с валидност до 12 септември 2010 г. 

Кампанията в бензиностанции OMV в подкрепа на четенето, ще продължи и след опита за поставяне на световен рекорд: от 20 октомври, в обектите на компанията в страната и чужбина ще се предлагат безплатно OMV Move & Help разделители за книги с различни картинки. 

. За повече информация: http://omv.com/moveandhelp


Автор:
Надежда Павлович
Публикация:
21.08.2010 г. 17:02
Етикети:
Посетено:
2157
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/10582-initsiativa-na-omv-move-help-pravi-vazmozhno-uchastie-v-svetoven-rekord-po-chetene-vav-viena