Проекти

Градски четения 10: Машините

Последният литмоб. Събота, 3 юли, 18:00 ч., алеята пред "Сфумато"

Градски четения 10: Машините


◊ СЪБИТИЕТО

Това е последният литмоб, защото оттук нататък ще правим Антологията на читателите.

„Машините“ ще се проведе на алеята пред театър Сфумато (по време на Малкия сезон).
Това е 3 юли (събота), 18:00 часа.

Елате на заключителното ни събитие, това е краят!

Важното!
- Това е последният литмоб и темата му е „Машините“;
- Донесете текст, който е свързан с темата; прочетете го на глас; и накрая го оставете в един специален литературен кош;
- Тъй като става дума за машини, донесете ги, ако искате, за илюстрация – можете да четете дори от тях, макар че накрая трябва да оставите в коша текста.
- Напишете на листа (освен автор и произведение) и своето читателско име, това е важно.


◊ ТАЗИ СЪБОТА, ТРЕТИ ЮЛИ

А. Ето какво: Точно в 18:00 часа ще започне да чете някой от организаторите. Верижно, един по един, трябва да се включват всички останали, за да се достигне до точката на всеобщо едновременно четене. Малко се изчаквайте. Накрая оставяме текста в литературния кош и се разотиваме напълно. Тъй като е за последно – чао! Четем и заминаваме, като машини!

Б. Текстовете и машините: Темата е „Машините“, а денят е трети юли. Става дума за всякакви литературни и не-литературни машини (можете да ги донесете като илюстрация) - машини за кафе, пишещи машини, машината на времето, машини с машинисти, машини без машинисти, междузвездни машини, някаква машинка за бръснене, машината на машините, и разбира се – роботи, компютри, Голем, чудовището на Франкенщайн, машината на Тюринг, машините на Жул Верн и Леонардо… Търсят се текстове за машини на всякакви езици, от всякакви времена, от всякакви места, не се ограничавайте. Лични, традиционни, преводни, новородени. На листа, от който ще четете, е добре да има следната допълнителна информация:
. “Градски четения” (последният литмоб)
. „Машините”, 3 юли 2010
. името на автора и произведението + (ако е различно) името на този, който го e прочел на глас…

В. Времето и мястото: Събота, 3 юли. Започваме точно в 18:00. Не закъснявайте дори и пет минути – горе-долу толкова продължава всичко. Просто елате на алеята пред Сфумато, после идете на театър.

Г. Запис и финал: Моля, помогнете с видео или със снимки! Ако не четете – снимайте и разпространявайте четенето навсякъде. Ние приключваме дотук, но четенето продължава…

Автор:
ВБВ
Публикация:
01.07.2010 г. 17:19
Посетено:
1622
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/10401-gradski-cheteniya-10-mashinite