Проекти

Запиши се до 31 май в образователната програма "Filmer Forge"

Обучението е от 19 до 26 юни на „Film Palace Fest” в Балчик

Запиши се до 31 май в образователната програма "Filmer Forge"


◊ СЪБИТИЕТО

„Filmer Forge” е традиционната обучителна програма на фестивала за късометражно кино в Балчик. Обучението включва разнообразни лекционни курсове, трейнинг програми, както и майсторски класове на легендарни кинопрофесионалисти.

През 2009 г. гост на фестивала в Балчик беше полският режисьор и продуцент Кшищоф Зануси. Други популярни кинотворци, участвали във „Filmer Forge”, са Санди Либерсън, Бари Хенсън, Пиер Бисмут, Адела Пеева.

През 2010 година образователната програма „Filmer Forge” ще се проведе от 19 до 26 юни в Балчик и ще бъде съставена от 5 подпрограми.


◊ ПОДПРОГРАМИ

„Sea It” е тренинг за студенти, които са в първата или втората си година на своето професионално обучение в някои от българските филмови академии или университети.

„Peach It” е международен тренинг по пичинг, който е отворен за всички, които желаят да развият своите умения за успешно промотиране на оригинална идея за филм.

• През 2010 програмата „Plug It”, която е за нови филмови формати, ще бъде концентрирана върху най-новите тенденции и експерименти в документалното кино.

• Един от най-успешните тренинги досега е „Reelism”. Този път програмата ще обърне по-специално внимание на възможностите и тънкостите, които могат да бъдат използвани в постпродукционния процес на един филм, като също така ще предложи практически курс за постпродукция за обработка на звук и картина.

"Move It". Това е нова тренингова програма на „Filmer Forge” в сътрудничество с мрежата филмови фестивали от Черноморския регион. Занимава се с фестивален PR, дистрибуция и маркетингови стратегии на филми. Тя е отворена за участници от целия свят.


◊ УСЛОВИЯ

„Filmer Forge” e насочен към студенти и доказали се артисти (продуценти, режисьори, сценаристи, оператори, монтажисти и звукорежисьори).

Участието в отделните модули е срещу заплащане на такса, която дава възможност за достъп както до избран образователен курс, така и до открити лекции, дискусии, информационни панели, професионална зона, MARK IT, прожекциите от програмата на международния „Film Palace Fest”, музикалната програма и зоната за забавление на „Music Palace Fest”. В изключителни случаи ще бъдат отпускани частична или пълни стипендии за участие.


◊ КАНДИДАТСТВАНЕ
 
За да се кандидатства за участие в програми от „Filmer Forge”, трябва всеки желаещ да създаде свой личен профил в сайта на фестивала и да попълни онлайн формуляр:

http://www.inthepalace.com/bg/2010/bg/2010/login-go


◊ ЛЕКТОРИ

Сред лекторите и професионалистите, поканени за участие във „Filmer Forge” и MARK IT, са криейтив директорът на Google Джи Лий, Тудор Джурджу – основател и президент на международния филмов фестивал в Трансилвания, руският оператор Сергей Астахов, представители на международни фондове, 12 национални филмови центъра, директори и програматори на 13 европейски фестивала, продуценти и представители на телевизии, разпространители, дистрибутори.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
25.05.2010 г. 15:25
Етикети:
Посетено:
1267
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/10061-zapishi-se-do-31-may-v-obrazovatelnata-programa-filmer-forge