Научни форуми

Лекции в Университета в Норидж, Великобритания

Едноседмичен лекторат на преподавател от ШУ “Еп. Константин Преславски”

Доц. д-р Румяна Тодорова, преподавател в Катедра “Английска филология” на Факултета по хуманитарни науки в Шуменския университет “Еп. Константин Преславски” ще гостува в Университета “Ийст Англиа” в Норидж, Великобритания. Едноседмичният лекторат се осъществява по линия на програмата за мобилност на преподаватели и студенти СОКРАТ/ЕРАЗЪМ.

От 16 до 21 май 2005 г. тя ще изнесе цикъл от лекции пред докторанти от Факултета по образование и продължаващо обучение на Нориджския университет. Основната лекция с дискусионен модул на тема “Преводът като интеркултурна комуникация” ще бъде изнесена пред докторанти от 10 различни държави, които работят в областта на интеркултурните взаимоотношения.

Доц. д-р Румяна Тодорова ще се срещне и с г-жа Сали Уорд – завеждащ Международния отдел на Университета “Ийст Англиа”, с проф. Крис Хазбъндс – Декан на Факултета по образование и продължаващо обучение, както и с д-р Джон Гордън – преподавател по английски език от същия Факултет. Специална среща с цел проучване на възможности за сътрудничество ще бъде осъществена и с г-жа Мери-Медлин Кенинг – Ръководител на Катедрата по чужди езици, лингвистика и превод.
Автор:
Ростислава Тодорова
Публикация:
25.11.2005 г. 11:35
Посетено:
938
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/821-lektsii-v-universiteta-v-noridzh-velikobritaniya