Научни форуми

Лекция на проф. д-р Васил Рокоманов "Художници, приказки, кукли и техният театър"

Част от програмата "Магическият фенер на Антон Митов и неговите последователи"

◊ СЪБИТИЕТО

На 27.04.2009 (понеделник) от 17 ч.
в ателие № 7, Художествената академия на ул. “Шипка” 1

ще се състои публична лекция на проф. д-р Васил Рокоманов на тема "Художници, приказки, кукли и техният театър".

. Лекцията е част от програмата “Магическият фенер на Антон Митов и неговите последователи” на Националната художествена академия


◊ ПОВЕЧЕ

Проектът "Фенерът на Антон Митов и днешните му последователи" възстановява публичните лекции на големия български живописец и Ректор на НХА, провеждани през 1896 г. в София с неговия „магически фенер”. Тези лекции са били културно събитие за столицата по своето време. Подобна популяризаторска дейност е неделима от образователната политика на НХА и днес. Проектът привлича, информира и възпитава публиката по отношение на проблемите и историята на изобразителното изкуство.

Проф. д-р Васил Рокоманов е преподавател в катедра "Сценография" на НХА. Преподава История на сцената и сценографията, Техника и технология на сцената и сценографията. Води лекции и упражнения по Сценография за драматичен и куклен театър - бакалавърски и магистърски степени.

Проф. д-р Рокоманов е известен български сценограф с множество изяви и наши и международни награди в областта на кукления театър.

Автор:
НХА
Публикация:
26.04.2009 г. 16:01
Посетено:
1559
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/7770-lektsiya-na-prof-d-r-vasil-rokomanov-hudozhnitsi-prikazki-kukli-i-tehniyat-teatar