Научни форуми

Конференция на преподавателите по немски език в Стара Загора

Немски като чужд език – учене, преподаване, оценяване

◊ СЪБИТИЕТО

Днес, 27 март 2009 г. от 16 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” Стара Загора започва Конференция на Дружество на преподавателите по немски език в България.

Патрон на конференцията е Посланикът на Швейцарската конфедерация у нас Н.П. Томас Фелер. Форумът ще бъде открит от заместник-кмета на Община Стара Загора, проф. Димитър Динев.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФОРУМА

В конференцията участват и референти от Германия, Австрия, Швейцария и България, около 180 преподаватели по немски език от различни видове училища и университети, както и представители на сродни дружества от Европа. Темата на конференцията е “Немски като чужд език – учене, преподаване, оценяване”, а домакин е Департамента за информация и повишаване на квалификацията на учителите при Тракийски университет - Стара Загора, съорганизатор е Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан” - Стара Загора.

• Форумът се организира с финансовата подкрепа на Гьоте-институт, ПроХелветия и Фондация „Ханс Зайдел”, както и Община Стара Загора.


. Програмата на конференцията, която продължава до 29 март, можете да видите на сайта на Дружеството на адрес http://www.bdv-bg.org/aktuelles.htm

Автор:
Уляна Кьосева, Община Стара Загора
Публикация:
27.03.2009 г. 13:27
Посетено:
1430
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/7592-konferentsiya-na-prepodavatelite-po-nemski-ezik-v-stara-zagora