Научни форуми

Семинар „Кога и защо изключваме родителите, докато помагаме на техните деца?“

20 юни, 14.00-16.00 ч., Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“

Семинар „Кога и защо изключваме родителите, докато помагаме на техните деца?“

◊ ПОКАНА

На 20 юни от 14.00 ч. до 16.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ на адрес ул. „Г. С. Раковски“ 191 Б ще се проведе семинар „Кога и защо изключваме родителите, докато помагаме на техните деца?“.

Серия семинари на тема „Междусекторното сътрудничество – условие за изпълнение на препоръките на Европейската гаранция за детето“, провеждани от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца към Нов български университет в партньорство със специалисти от практиката, академията и управлението.

„Лесно се работи с деца, трудно се работи с родители“ - това чува екипът на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца често от специалистите, участващи в техни изследвания, обучения и приложни проекти. Тревожно е, че „работата с родители“ е предизвикателство за всички сектори: здравен, образователен и социален. Още по-тревожно е, че специалисти разрешават това предизвикателство с изключването на родителите от своята работа. Това, обаче, е риск пред постигането на добри резултати с децата.

Добрата новина е,  че трудността да се работи с родители е вече призната. Затова Ноуау центърът организира този семинар със задача да представи изводи от работата относно спецификата на случаите, в които родителите се изключват и причините за това. Семинарът ще дискутира две практики за успешна работа с родители.

Форматът е дискусионен, а темата е с продължение поради обширността си и натрупаните въпроси по нея.

Вход свободен!

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
18.06.2024 г. 15:21
Посетено:
97
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/39409-seminar-koga-i-zashto-izklyuchvame-roditelite-dokato-pomagame-na-tehnite-detsa