Научни форуми

Учени от България и чужбина обсъждат различни аспекти на дискриминацията на Международна конференция в НБУ

Конференцията отбелязва 20-годишнината от влизане в сила на българския Закон за защита от дискриминация

Учени от България и чужбина обсъждат различни аспекти на дискриминацията на Международна конференция в НБУ

На 19 и 20 април 2024 г. в Нов български университет ще се проведе Международна научна конференция „Защита от дискриминация в България, в Европа и в света“. Конференцията отбелязва 20-годишнината от влизане в сила на българския Закон за защита от дискриминация. Форумът ще бъде открит от председателя на Комисията за защита от дискриминация – доц. д-р Ана Джумалиева.

В конференцията ще участват учени от областта на правото, политическите науки, историята, социологията, психологията от университети в България, Сърбия, Италия, Словакия, Румъния, Хърватска, Северна Македония, Йордания, както и съдии. Голяма част от участниците са практикуващи адвокати в своите страни, както и членове на национални и международни неправителствени организации в областта на правото.

Интердисциплинарният диалог ще търси оригинални научни и практически решения на проблемите на дискриминацията.

Организатор на събитието е департамент „Право“ на НБУ

Международната научна интердисциплинарна конференция „Защитата от дискриминация в България, в Европа и в света“ ще отбележи 20-годишнината от влизане в сила на българския Закон за защита от дискриминация.

 

Автор:
Елена Гюрова, НБУ
Публикация:
18.04.2024 г. 13:09
Етикети:
департамент „Право“НБУМеждународна научна конференция
доц. д-р Ана Джумалиева
„Защита от дискриминация в България в Европа и в света“
Посетено:
188
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/38968-ucheni-ot-balgariya-i-chuzhbina-obsazhdat-razlichni-aspekti-na-diskriminatsiyata-na-mezhdunarodna-konferentsiya-v-nbu