Научни форуми

Съвременните тенденции в образованието - възможни решения

Публична лекция на Йордан Камджалов в Русенския университет "Ангел Кънчев"

Съвременните тенденции в образованието - възможни решения

◊ ПОКАНА

На31 октомври от 13.00 часа в зала „Сименс“ световноизвестният диригент Йордан Камджалов ще изнесе публична лекция на тема „Съвременните тенденции в образованието - възможни решения“.

Маестро Камджалов ще представи на преподавателите и студентите възможностите за участие в проекти на Фондация „Йордан Камджалов“ в областта на образованието. Той ще изложи своите схващания за проблемите в образователната система, както и иновативните подходи за тяхното преодоляване.

 

◊ ДИРИГЕНТЪТ

Йордан Камджалов учи дирижиране в София и Берлин, след което специализира в майсторски класове на световноизвестни диригенти. През 2011 година е избран за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг.

От 2015 г. е Артистичен директор и Главен диригент на международния български GENESIS ORCHESTRA, а от 2018 г. е съучредител и Артистичен директор на ACADEMIA MUSICA – нова образователна форма към „Лаборатория за Човека“. Води курсове и майсторски класове както във висши учебни заведения в България, така и в Heidelberg University, Германия, Raffles Institution, Сингапур, Болоня, Италия и Harvard University. През същата година е Музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата през 2020 година.

Йордан Камджалов е лауреат на награди от редица международни конкурси за диригенти. През октомври 2017 г. е удостоен с най-престижната награда за класическа музика в Германия Echo Klassik заедно с клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров и Симфоничния оркестър на БНР в категория „Запис на концерти от XX/ XXI век“. През 2019 г. получава номинация за престижната европейска награда в звукозаписния свят – Opus Klassik.

 

Автор:
Никола Бенин
Публикация:
30.10.2023 г. 08:47
Етикети:
Русенски университет "Ангел Кънчев"лекцияЙордан Камджалов
фондация „Йордан Камджалов"
Съвременни тенденции в образованието - възможни решения
Посетено:
306
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/37917-savremennite-tendentsii-v-obrazovanieto-vazmozhni-resheniya