Научни форуми

Онлайн семинар в рамките на иновативния проект „EMPACT – Съпричастност и устойчивост: Изкуството да мислиш като планина“ - 30 ноември от 10:30 до 18:00 (българско време)

Семинарът се организира в партньорство между НАТФИЗ „Кр. Сарафов” и Кипърския Технологичен Университет

 

◊ ПОКАНА

Артисти, устойчивост и корпоративна социална отговорност

Как бизнесът и изкуството си сътрудничат за екологично устойчиво бъдеще

Интерактивен онлайн семинар

30 ноември, сряда, 2022: 10.30-18:00 ч. (българско време)

Имаме удоволствието да обявим този онлайн семинар в рамките на иновативния проект „EMPACT – Съпричастност и устойчивост: Изкуството да мислиш като планина“, съфинансиран от програма „Творческа Европа“ на ЕС (споразумение за безвъзмездна помощ №: 101055903 – EMPACT – CREA -CULT-2021-COOP-2).

В този еднодневен семинар, организиран в четири сесии чрез Zoom:

  • Ще изследваме ключови теоретични аспекти и успешни практики за екологична устойчивост в изкуствата и взаимовръзките между стратегиите за корпоративна социална отговорност (КСО) и изкуството.
  • Ще подкрепим капацитета на артисти и културни оператори, илюстрирайки как да свържат ефективно работата си с корпоративни инициативи.
  • Ще обсъдим успешни практики по КСО от различни държави, вкл. България, Кипър и Гърция.
  • Ще анализираме възможностите, рисковете и бъдещите тенденции и ще търсим заедно нови начини за сътрудничество между корпоративния и артистичния свят за по-екологично устойчиво бъдеще.

Семинарът се организира в партньорство между НАТФИЗ „Кр. Сарафов” и Кипърския Технологичен Университет и ще се проведе на английски език.

Лектори/модератори на семинара са утвърдени експерти и професионалисти в областта на управлението на изкуствата, устойчивостта и КСО: проф. д-р Лидия Върбанова, доц. д-р Мария Стефанова и Мирто Вореаку. В разговора ще се включат и представители на социално отговорни бизнес компании и организации от България.

Ако сте артист, творец, мениджър в изкуствата, професионалист в областта на културата, изследовател, преподавател, студент или представител на бизнес компания, интересуваща се от изкуства и култура, присъединете се към нас! Семинарът е с ограничен брой участници: за да запазите своето място, моля попълнете кратката регистрационна форма тук: https://forms.gle/CKAZYNokibDT2Tf9A. Семинарът е безплатен. При регистрация ще получите линк към Zoom.

Присъединете се към социалните медии на EMPACT, за да се информирате регулярно по въпроси, свързани с устойчивостта и емпатията чрез изкуствата: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube.

Лектори/модератори:

Проф. д-р Лидия Върбанова има професионален опит като консултант, обучител, изследовател и коуч в над 60 страни в Европа, Северна Америка, Централна Азия, Кавказ и Африка. Портфолиото ѝ се фокусира върху стратегии, политики, предприемачество, иновации, екологична устойчивост и онлайн технологии в изкуствата, културата и творческите индустрии. Лидия е била гост-професор във водещи университети и центрове за обучение в Европа и Канада и е получила редица отличителни академични награди. В момента е редовен професор и ръководител на Магистърска програма „Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”, София. Също така е и член на Международната експертна група на ЮНЕСКО за приложение на Конвенцията за културното многообразие от 2005 г.

 доц. д-р Мария Стефанова е доцент във Факултета по икономика и бизнес администрация на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Тя е директор на магистърска програма "Отговорно и устойчиво управление" и консултант по програма "Бизнес за резултати" на УНИЦЕФ в България. Д-р Марина Стефанова е председател на Българската асоциация на специалистите по корпоративна социална отговорност (БАКСОС). Член на Управителния съвет на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България и Българската хранителна банка. Мерина е основател и директор на мултимедийната информационно-образователна програма CSR AdviceBox на Фондация Каузи и член на Консултативния съвет по корпоративна социална отговорност към Министерството на труда и социалната политика в България.

Мирто Вореаку e архитект с магистърска степен по архитектурен дизайн-пространство-култура от Националния технически университет в Атина и магистърска степен по културна политика и развитие от Отворения университет в Кипър. Нейната академична работа се фокусира върху културните разкази и тяхното въздействие върху начините, по които проектираме пространства. Настоящото ѝ изследване се занимава с концепцията за (корпоративна) културна отговорност,свързана с това как включването на културата в практиката на КСО може да е от полза за икономиката, културата и обществото. Мирто е била помощник преподавател в Департамента по архитектура на Кипърския университет и Университета в Никозия. В момента тя работи в Кипърската научно-техническа камара, занимавайки се с проблемите на устойчивото развитие и архитектурната практика. Тя е кандидат-докторант в областта на изкуствата и устойчивостта в катедрата по изящни и приложни изкуства на Кипърския технологичен университет.

 

Автор:
Десислава Димитрова
Публикация:
20.11.2022 г. 13:27
Етикети:
семинар
Мирто Вореаку
доц. д-р Мария Стефанова
проф. д-р Лидия Върбанова
Кипърски Технологичен Университет
НАТФИЗ „Кр. Сарафов”
Програма „Творческа Европа“ на ЕС
„EMPACT – Съпричастност и устойчивост: Изкуството да мислиш като планина“
Посетено:
466
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/35886-onlayn-seminar-v-ramkite-na-inovativniya-proekt-empact-saprichastnost-i-ustoychivost-izkustvoto-da-mislish-kato-planina-30-noemvri-ot-10-30-do-18-00-balgarsko-vreme