Научни форуми

Международна научна конференция „50 години традиции и развитие на българския фолклор“

27 и 28 октомври 2022, АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив

Международна научна конференция „50 години традиции и развитие на българския фолклор“

 

В АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ стартира Международна научна конференция „50 години традиции и развитие на българския фолклор“

Форумът ще се проведе на 27 и 28 октомври, а негов организатор е Центърът за опазване на фолклорното наследство при АМТИИ с председател проф. д-р Костадин Бураджиев. Научното събитие е посветено на половинвековния юбилей от създаването на катедра „Музикален фолклор“ – единствената по рода си в България. Катедрата е с изключителен принос за преподаването на музикалния фолклор и е обучила стотици изпълнители и преподаватели от цял свят.

Международната научна конференция ще бъде открита тържествено в Концертната зала на Академията на 27 октомври в 9.30 ч. от ректора на висшето училище по изкуствата проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.

Пленарните доклади са поверени на проф. д-р Костадин Бураджиев, проф. д-р Светла Станилова и доц. д-р Владимир Владимиров. Модератори на различните панели са проф. д-р Светла Станилова, доц. д-р Галя Киркова и доц. д-р Рада Славинска. В заседанията на конференцията ще вземат участие водещи специалисти от САЩ, Казахстан, Хърватска, Русия, БАН и университети в страната,  както и студенти и докторанти.

 

Автор:
Проф. Л. Караджов, АМТИИ
Публикация:
25.10.2022 г. 13:57
Посетено:
669
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/35683-mezhdunarodna-nauchna-konferentsiya-50-godini-traditsii-i-razvitie-na-balgarskiya-folklor