Научни форуми

„Даскалоливница" събира учители от цяла България

"Между традицията и новаторството" е темата на Националната годишна конференция на Център за обучение „Цар Симеон Велики"

„Даскалоливница" събира учители от цяла България

 

◊ ПОКАНА

Център за обучение Цар Симеон Велики" организира първата по рода си Национална годишна онлайн конференция „Даскалоливница" на 25 ноември (четвъртък). Темата на събитието е „Между традицията и новаторството", провежда се изцяло онлайн и е абсолютно безплатно за всички участници.

 

Името на събитието е свързано с първото модерно класно училище в България, отворено в гр. Елена през 1844 г. от възрожденеца Иван Момчилов. Поетът П. Р. Славейков, който бил един от възпитаниците на училището, му дал романтичното име „Даскалоливница" – място, където се „отливат" даскали.

 

Конференцията е посветена както на традиционните, така и на иновативните педагогически практики, свързани с повишаването на интереса към образователния процес на учениците. По време на събитието ще се обърне сериозно внимание и на важността на предмети като гражданско образование, родолюбие, както и на интегрирането на иновативни практики в обучителния процес. Ще се разгледат и различните аспекти във взаимодействието учител-родител-ученик в традиционните и дистанционни форми на общуване. Всички участници в онлайн конференцията ще имат възможност да обменят опит в прилагането на принципите, идеите и методите на образователния процес в своята работа.

 

По време на националната конференция официално ще бъде представено и учебното помагало по история и цивилизации „Моята България" (8.-12. клас), създадено по инициатива на Фондация Българска Памет и Издателска група „Просвета". Част от лекторския екип на конференцията са едни от най-изявените български историци и автори на двете части на „Моята България" - проф. дин Лизбет Любенова, проф. д-р Пламен Павлов и проф.д-р Пламен Митев.

Втората част от конференцията ще бъде посветена на споделянето на добър педагогически опит и новаторски практики в обучението. Свой пример ще дадат д-р Николай Данев, преподавател във 2. СУ „Акад. Емилиян Станев" и хоноруван преподавател в НБУ; Весела Михайлова, автор и водещ на видео уроци в електронната платформа е-Просвета; Сабрина Трад, учител в международно училище в Швеция и др.

В третата част участниците ще могат да се включат в иновативни практически работилници - „Между традицията и новаторството" и „Коучинг в образованието".

Конференцията е подходяща за:
· Представители на държавни образователни институции – МОН, РУО и др.;
· Директори на учебни заведения;
· Учители, психолози, педагогически съветници;
· Лица и организации, работещи в сферата на образованието.
 
Годишната национална онлайн “Даскалоливница” ще бъде предавана на живо чрез платформата Zoom, както и във фейсбук страницата на Център за обучение “Цар Симеон Велики” - https://bit.ly/3vVlFhj .
 
Единствено присъединилите към конференцията през Zoom ще могат да са активни гости на конференцията, с възможност да се включват в дискусиите и да задават въпроси на живо. Ето как да го направите:
 
Линк за присъединяване към Zoom срещата:
https://us06web.zoom.us/j/86353929996…
Meeting ID: 863 5392 9996
Passcode: 049690
 
Последвайте ни, за да сте информирани за цялата програма на събитието, както и за останалите гост-лектори на конференцията, които ще бъдат обявени скоро!
 
Всички участници в конференцията, които предварително попълнят формуляра за участие, ще имат възможност да се възползват от преференциалните цени на ЦО "Цар Симеон Велики", при включването им в обучителните програми за получаване на квалификационен кредит.
 
Формуляр за участие: https://bit.ly/3Es7GCP
 
Очакваме ви на 25 ноември, от 18:00 ч.!

 

 

Автор:
Център за обучение „Цар Симеон Велики"
Публикация:
22.11.2021 г. 12:47