Научни форуми

Научна конференция във Варна за Международния ден на ООН на възрастните хора

Темата за 2021 г. е обявена от ООН: Дигитално равенство за всички възрасти

◊ СЪБИТИЕТО

Българската асоциация на професорите емерити (БАПЕ) организира Научна конференция, посветена на Международния ден на ООН на възрастните хора 01 октомври 2021 г. и Десетилетието на остаряването в добро здраве (2020–2030).

Темата на Международния ден на възрастните хора за 2021 г. е обявена от ООН: Дигитално равенство за всички възрасти.

Научната конференцията ще се проведе в Македонския културен дом на ул. „Солун" № 2 на 01 октомври 2021 г., петък. Начало: 10.00 часа.

Конференцията се провежда под егидата на проф. д-р Натале Гаспаре Де Санто, д.м.м., (Natale Gaspare De Santo), Президент на Европейската асоциация на професорите емерити (EAPE), доктор хонорис кауза на МУ-Варна от 19 октомври 1999 г.

Проф. д-р Натале Гаспаре Де Санто е ръководител на нефрологична клиника при ІІ-ри Университет в Неапол, Италия и ще бъде официален гост на конференцията, ще се срещне с ръководството на МУ „Професор д-р Параскев Стоянов" и Община Варна, ще даде пресконференция.

 

Професор д-р Димитър Ненов, д.м.н., Председател на УС на БАПЕ

Професор д.пс.н. Илия Пеев, Председател на Контролния съвет на УС на БАПЕ

Кореспонденция:

dnenov@abv.bg

ippeev@abv.bg

Автор: Организаторите
28.09.2021 г. 12:32
Посетено: 586
Етикети: Варна, Научна конференция, Международен ден на ООН на възрастните хора, Българска асоциация на професорите емерити (БАПЕ)
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/33432-nauchna-konferentsiya-vav-varna-za-mezhdunarodniya-den-na-oon-na-vazrastnite-hora