Научни форуми

Пласидо Доминго няма да участва във форума „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят"

Форумът ще се проведе на 30 август в София

Пласидо Доминго няма да участва във форума „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят"

 

Световноизвестният оперен певец Пласидо Доминго няма да успее да се включи в първия международен форум у нас „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят". Той е отказал участие преди две седмици, а потвърждението на присъствието му е в резултат на техническа грешка, за която организаторите се извиняват.

Програмата на събитието, което се фокусира върху възможностите за дигитализиране на културното наследство у нас, включва няколко интересни панела с редица водещи в индустриите си говорители. Сред тях са Искра Михайлова – евродепутат и зам. председател на парламентарна група „Обнови Европа", вицепрезидентът на „Европа Ностра" Пийт Ясперт, служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, служебният министър на туризма Стела Балтова, ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров, зам. председателят на Националния борд по туризъм и председател на Алианс „Българско Черноморие" Мартин Захариев, както и кметове на общини с проекти в дигитализацията. Сред почетните гости на събитието и в качество на говорители ще бъдат също еврокомисарят Мария Габриел и генералният секретар на „Европа Ностра" Снежка Михайлович.

Целодневното събитие ще се проведе днес в хoтел „Маринела", като всички желаещи могат да проследят и лайв стрийм във Фейсбук тук.

 

 

Автор:
Публикация:
30.08.2021 г. 12:26
Посетено:
1758
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/33269-plasido-domingo-nyama-da-uchastva-vav-foruma-kulturata-i-biznesat-zaedno-v-digitalniya-svyat