Научни форуми

Първи международен форум "Културата и бизнесът - заедно в дигиталния свят"

Форумът ще се проведе на 30 август в София, със специалното участие на Пласидо Доминго

Първи международен форум "Културата и бизнесът - заедно в дигиталния свят"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Световноизвестният оперен певец Пласидо Доминго се очаква да вземе участие в първия Международен форум у нас „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“. Събитието ще се проведе на 30 август в хотел „Маринела“ в София и ще запознае присъстващите с новите възможности за дигитализиране на културното наследство на България за бъдещите поколения.

Организатори на първото издание на форума са независимата медия „Стандарт“ и водещата PR компания M3 Communications Group, Inc.

Форумът ще се осъществи под егидата на кампанията „Чудесата на България“ и най-голямата неправителствена организация за опазване на културното наследство „Европа Ностра“, чийто почетен председател е маестро Пласидо Доминго. След официалното откриване на събитието, ще бъдат наградени някои от най-изявените български млади таланти в общо 5 области.

Сред почетните гости на събитието и в качество на говорители ще бъдат също вицепрезиденът на Р. България Илияна Йотова, еврокомисарят Мария Габриел, генералният секретар на „Европа Ностра“ Снежка Михайлович, Н.В. Цар Симеон II и испанският посланик Н. Пр. Алехандро Поланко Мата.

Програмата на първото издание на „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“ ще включи няколко интересни панела с доказани имена като говорители. В първия панел ще се включат Искра Михайлова – евродепутат и зам. председател на парламентарна група „Обнови Европа“, вицепрезидентът на „Европа Ностра“ Пийт Ясперт, служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, акад. Юлиан Ревалски и др. Втория панел ще открият служебният министър на туризма Стела Балтова, ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров, зам. председателят на Националния борд по туризъм и председател на Алианс „Българско Черноморие“ Мартин Захариев, както и кметове на общини с проекти в дигитализацията.

„Щастливи сме, че ще представим толкова значимо и мащабно събитие. Вярваме в необходимостта от дигитализация на нашето културно и историческо наследство. Само така можем да запазим идентичността си“, коментира Славка Бозукова, главен редактор на медия „Стандарт“ и президент на фондация „Чудесата на България“.

Максим Бехар, главен изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc. и модератор на форума споделя: „Миналото и бъдещето са две различни и същевременно сходни понятия. Когато говорим за бизнес, говорим и за култура, за съхранено наследство, което предаваме на идните поколения. Успехът се крие в добрия бизнес и съхранената култура“.

* * *

Повече информация за форума и неговата пълна програма можете да откриете тук: https://standartnews.com/chudesata_na_balgariya

Автор:
Организаторите
Публикация:
26.08.2021 г. 12:04
Посетено:
1268
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/33254-parvi-mezhdunaroden-forum-kulturata-i-biznesat-zaedno-v-digitalniya-svyat