Научни форуми

Двойно повече участници във второто издание на „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“

Форумът ще се проведе на 5 април в РБ „Любен Каравелов“ – Русе

Двойно повече участници във второто издание на „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“

 

◊ СЪБИТИЕТО

Приключи регистрацията на участниците във второто издание на Националния младежки форум „Пътят към познанието“, който е част от инициативата на русенската библиотека „Арнаудови срещи“. Форумът ще се проведе на 5 април. Организатори са Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в партньорство с Регионално управление на образованието – Русе.

Повече от 100 младежи – ученици, студенти, учители и млади изследователи от цялата страна ще се включат в конференцията индивидуално или в екип с доклади, презентации на Power Point и видеоклипове в няколко тематични направления: Литература; История; Български фолклор; Изкуства; Философия; География.

Форумът си поставя за цел да стимулира интереса към издирване и проучване на литература, документи, факти за историята, фолклора, културните и обществените процеси в миналото и днес; да насърчи изследователските търсения в областта на хуманитарните науки и да даде трибуна на ученици и младежи до 26 г., които следват стъпките на Михаил Арнаудов, чиито разработки, проекти и предложения да получат публичност; да провокира дебат по ключови хуманитарни проблеми на нашата съвременност.

Изпратените в срок доклади и мултимедийни проекти ще бъдат оценени от компетентно жури.

Материалите от форума ще бъдат публикувани в електронно издание след приключване на форума.

 

 

Автор: РБ „Любен Каравелов“
15.03.2021 г. 13:49
Посетено: 634
Етикети: конференция, Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“, Национален младежки форум
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/32445-dvoyno-poveche-uchastnitsi-vav-vtoroto-izdanie-na-arnaudovi-sreshti-patyat-kam-poznanieto