Научни форуми

Семинар "Литература и психоанализа": Двойничеството при Фройд и Достоевски

Онлайн събитие нa 17 декември от 18:30 ч., на живо през платформата Zoom

Семинар "Литература и психоанализа": Двойничеството при Фройд и Достоевски

 

◊ ПОКАНА

Семинарът „Литература и психоанализа“ на Асоциация „Българско психоаналитично пространство“ и „Катедрата по теория и история на литературата“ на Софийския университет, съвместно с Българското общество „Ф. Достоевски“ и подкрепата на галерия „Етюд“ Ви канят на 17 декември от 18:30 ч. на онлайн сбирката, посветена на темата „Двойничеството при Фройд и Достоевски“.

В срещата между психоаналитици и литератори ще вземат участие:  Диана Циркова (Асоциация „Българско психоаналитично пространство“), Емил Димитров (Българското общество „Достоевски“), Милкана Лазарова (Асоциация „Българско психоаналитично пространство“), Иванка Стъпова (Българското общество „Достоевски“). Модератор на квартета е Камелия Спасова („Катедра по теория и история на литературата“ на Софийския университет).

Декемврийската сбирка около „Двойничеството при Фройд и Достоевски“ е част от ежемесечните сбирки на семинара „Литература и психоанализа“, които тази година са организирани от обща рамка под надслов „Да бъдеш или не: идентификация и игра“, както и представлява отбелязване на деветата годишнина от учредяването на Българското общество „Ф. Достоевски“.

Присъствието на семинара и участието в дискусията е свободно, като то ще се осъществи през платформата ZOOM.

Линкът за присъединяване е:
https://us02web.zoom.us/j/9216377547…

Meeting ID: 921 637 7547
Passcode: 6n3axt

*

За повече информация за семинара вижте на сайтовете на АБПП https://espacepsy-bg.org/ и галерия „Етюд“: http://etudgallery.com.

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
16.12.2020 г. 17:42
Етикети:
онлайн събитиегалерия „Етюд“Българско общество „Ф. Достоевски“
„Двойничеството при Фройд и Достоевски“
Семинар „Литература и психоанализа
Асоциация „Българско психоаналитично пространство“
Посетено:
1485
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/32100-seminar-literatura-i-psihoanaliza-dvoynichestvoto-pri-froyd-i-dostoevski