Научни форуми

Професионализация на съвременния танц на Балканите

Конференция, посветена на танцовото изкуство

◊ СЪБИТИЕТО

Международна конференция, посветена на развитието на танцовото изкуство на Балканите. Едновременно с конферентната програма всички участници ще могат да видят кратко представяне на избрани изпълнения от балкански артисти.


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

Конференцията ще се проведе между 15 и 17 декември 2006 г. в Белград, Сърбия, с подкрепата на Европейската културна фондация, Градски съвет - Белград и Министерство на културата на Сърбия.


◊ ЦЕЛИ

Конференцията е насочена към професионалните танцьори, хореографи, продуценти, мениджъри и преподаватели. На нея ще бъдат поставени въпроси за културната, политическа и естетическа позиция на съвременното танцово изкуство на Балканите.

Международни специалисти, теоретици и практикуващи ще обсъждат статуса на тази форма на изкуство в балканските държави, както и участието на Балканска танцова мрежа в развитието и популяризирането на танца чрез проекта Номадска танцова академия, която ще започне през септември 2007 г. като първата регионална систематична и задълбочена образователна програма.


◊ ЗА ИНФОРМАЦИЯ И УЧАСТИЕ

web: http://www.balkandancenetwork.org
e-mail: alfirevic@dancestation.org
Автор:
Станица
Публикация:
22.11.2006 г. 13:39
Посетено:
1015
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/3065-profesionalizatsiya-na-savremenniya-tants-na-balkanite