Научни форуми

Национална научна конференция "150 години от рождението на Цанко Церковски"

18 октомври 2019 г., гр. Бяла черква

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Уважаеми колеги,

Катедра „Българска литература“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, кметство Бяла черква и Исторически музей в гр. Бяла черква имат удоволствието да ви поканят на Националната научна конференция, посветена на 150-годишнината от рождението на Цанко Церковски.

Конференцията ще се проведе на 18 октомври 2019 г. в гр. Бяла черква.

Цанко Церковски е емблематична фигура в българския културен живот през първите три десетилетия на ХХ век. Неговата дейност като поет, белетрист, драматург, журналист и политик имат нужда от специализирани изследвания, каквито почти липсват в написаното за него досега. Все още не е проучена голяма част от неговия архив. Предстоящата конференция би могла да попълни ред празнини в познанието ни за този творец.

Докладите от конференцията ще бъдат поместени в сборник. Такса за правоучастие няма. Придвижването от В. Търново до Бяла черква ще бъде подсигурено. Останалите разходи по пребиваването на участниците в конференцията са за собствена сметка.

Моля да заявите участието си в конференцията до 30 септември 2019 г. на адрес: dimitrov_n@abv.bg

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
27.06.2019 г. 17:43
Етикети:
ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“годишнинапокана за участиеконференцияИсторически музей
Катедра „Българска литература“
Цанко Церковски
кметство Бяла черква
Посетено:
1112
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/29930-natsionalna-nauchna-konferentsiya-150-godini-ot-rozhdenieto-na-tsanko-tserkovski