Научни форуми

АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ събира специалисти в изкуството от цялата страна на двудневна научна конференция

АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ събира специалисти в изкуството от цялата страна на двудневна научна конференция

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 3 май в АМТИИ се открива традиционната Научна конференция „Пролетни научни четения“. Събитието се провежда за осма поредна година, а от 2016 вече е с участие на учени и преподаватели от висши учебни заведения и арт институции от цялата страна.

В тазгодишното издание ще вземат участие повече от 45 хабилитирани преподаватели, докторанти, постдокторанти и студенти от Националната музикална академия, Шуменския университет, УниБит, АМТИИ и др.

Научните доклади са разпределени в секциите „Теория и педагогика на музиката“, „Музикален фолклор и хореография“ и „Изобразително изкуство“.

Началото на конференцията ще се постави в петък от 9.30 ч. в зала „Проф. Иван Спасов“ в централната сграда на АМТИИ. Събитието ще открие проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, зам.-ректор по научната дейност.

По традиция представените на Пролетните научни четения разработки ще бъдат отпечатани в сборник, който от миналата година с анонимно рецензиране на докладите и е регистриран в Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране в НАЦИД.

 

Автор:
АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив
Публикация:
02.05.2019 г. 15:38
Етикети:
Изобразително изкуствоНаучна конференцияАМТИИ Пловдив
„Музикален фолклор и хореография
Теория и педагогика на музиката“
„Пролетни научни четения“
Посетено:
857
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/29540-amtii-prof-asen-diamandiev-sabira-spetsialisti-v-izkustvoto-ot-tsyalata-strana-na-dvudnevna-nauchna-konferentsiya