Научни форуми

Семинар „Красота във всичко“

8 май 2018 г., 16.00 ч., НБУ

Семинар „Красота във всичко“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Философия и социология“ отправят покана за участие в семинар „Красота във всичко“ на 8 май 2018 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещ на събитието е проф. д-р Лидия Денкова, а дискутанти доц. д-р Ясен Захариев, гл. ас. д-р Милка Хаджикотева и Радостина Тодорова, директор Библиотека.

Семинарът има за заглавие мисъл на Бенжамен Констан, швейцарски мислител, писател и политик. Присъстващите ще дискутират върху откъс от все още непубликуван български превод на книгата „Красота“ от Роджър Скрътън. Ще бъдат представени множество издания, притежание на университетската библиотека, посветени на красивото в най-широки сфери, които са част от съпътстващата изложба „Измерения на красотата“.

Проф. д-р Лидия Денкова е водещ за общообразователен курс по основни научни направления GENB029 Естетика и теория на изкуството, към който приобщава група за онлайн обучение по теми за красивото във facebook. Водеща е и за Университетската философска поредица „Какво значи това?“, в която са издадени основни книги по философия на красивото.

С медийната подкрепа на Аз чета.

Автор: Център за книгата
03.05.2018 г. 14:49
Посетено: 613
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/27626-seminar-krasota-vav-vsichko