Научни форуми

Как образователната система да привлича и задържа високоефективни учители е фокусът на Конференция Образование 2017

Във форума ще вземат участие повече от 400 специалисти от сферата на образованието

Как образователната система да привлича и задържа високоефективни учители е фокусът на Конференция Образование 2017


◊ СЪБИТИЕТО

Как училищата и образователната система да привличат, задържат и развиват ефективни и мотивирани учители е основният акцент на годишната Конференция Образование 2017. Форумът ще търси възможните отговори на 10 ноември, петък, между 9:00 и 17:00 ч. в залата на кино “Люмиер Лидл” с помощта на международни и български образователни експерти, учители, директори и представители на държавни институции и неправителствения сектор.

Конференцията, едно от най-влиятелните образователни събития в България, се организира от фондация “Заедно в час” и сдружение “Образование България 2030” в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и подкрепата на фондация „Америка за България“ и списание “Форбс”.

Еднодневният форум ще засегне още актуалните теми за професионалното образование, ключовите умения на ХХI век и дигитализацията на образованието. За гостите на конференцията са предвидени и изложение на организации, инициативи и фирми от образователния сектор, както и специална работилница на академия “НИКЕ” за наставничество на учители.

По време на конференцията ще бъде представен и годишният мониторингов доклад на образователната система в България, изготвен от сдружение “Образование България 2030”. Той проследява ключови индикатори в сектора и прави анализ за развитието им през предходната година.

Като лектори в дискусионните панели на събитието ще се включат международни и български експерти с разнообразен опит. Сред тях са учителката по предприемачество Сузане Клайн от училище „Паулине Тома” в германския град Колбермор, което е носител на наградата за най-добро предприемаческо училище през 2016 г. на Junior Achievement. Самата Клайн е определена за най-добрия учител в Мрежата за преподаване на предприемачество (Network for Teaching Entrepreneurship) през 2012 г.

Д-р Нели Колева от екипа на “Заедно в час” и проектен мениджър на международния проект NEWTT – „Нов път за нови таланти в преподаването“, и проф. Галин Цоков от Пловдивския университет ще споделят изводи от проекта и търсенето на иновативни политики в привличането, обучението и задържането в училище на нови педагогически специалисти.

Какви са международните тенденции при развитието на педагогическите специалисти в училище ще споделят Инга Павула, директор на „Център по методология“ в отдел „Образование“ на община Вентспилс, Латвия, проф. Красимир Стоянов от Католическия университет на Айхщет-Инголщат и д-р Леена Андонов, изследовател в сферата на образованието от Хелзинкския университет, Финландия.

В изнесения панел “Дигитализиране на образованието?” сдружение “Образование без раници” ще представят своите наблюдения за това колко близо сме от дигитализираните иновативни училища и системното въвеждане на инструменти като Khan Academy в българското образование.

* * *

Пълната програма на събитието, както и кратки биографии на основните лектори може да намерите на сайта на конференция “Образование 2017” - https://zaednovchas.bg/conference2017/

Можете да следите подробности за конференцията и във фейсбук събитието тук.

Събитието е със свободен вход и задължителна регистрация.


Автор:
Фондация "Заедно в час"
Публикация:
09.11.2017 г. 16:06
Етикети:
учителиобразованиеФондация Заедно в час
Конференция Образование 2017
Посетено:
1107
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/26624-kak-obrazovatelnata-sistema-da-privlicha-i-zadarzha-visokoefektivni-uchiteli-e-fokusat-na-konferentsiya-obrazovanie-2017