Научни форуми

Международна научна конференция „Наука, образование и иновации в областта на изкуството“

12 и 13 октомври 2017 г., Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив

Международна научна конференция „Наука, образование и иновации в областта на изкуството“


◊ СЪБИТИЕТО

На 12 и 13 октомври 2017 г. Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив е домакин на Международната научна конференция „Наука, образование и иновации в областта на изкуството“.

Конференцията се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“ към Министерството на науката и образованието и ще протече под ръководството на проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.
В научната конференция са регистрирани повече от 50 гости от  шест държави - Германия, Израел, Русия, Украйна, Румъния, Полша и България.

Сред гостите-лектори са имената на уважавани специалисти като  проф. д-р Гжегож Кужински - ректор на Музикалната академия „Карол Липински“ – Вроцлав, Полша, проф. д-р Таня Вендрова от Академията за музика и танц в Израел, проф. д-р Гергана Панова-Текат от Университета по етнология и фолклор Фолкванг, Германия и проф. дпн Инна Федотенко от Тулския държавен психолого-педагогичеки университет, гр. Тула – Русия.

От българска страна с научни разработки ще участват представители от Национална музикална академия, Софийски университет,  Великотърновски университет, Пловдивски университет, Нов български университет, Югозападен университет, училища и други организации.


Реализацията на форума е резултат от обединените усиля на български и чуждестранни учени в областта на музиката, хореографията, изобразителното изкуство и педагогиката. Целта на Международната научна конференция „Наука, образование и иновации в областта на изкуството“ е да се създаде и утвърди пространство, в което академизмът е водещ в споделянето на изследвания, опит и предизвикателства както пред научната общност, така и пред всички, които творят в областта на изкуствата в България и чужбина.


Организационният екип работи върху идеята конференцията да се превърне в ежегоден форум.

                 

Автор:
АМТИИ - Пловдив
Публикация:
09.10.2017 г. 16:54
Посетено:
1507
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/26426-mezhdunarodna-nauchna-konferentsiya-nauka-obrazovanie-i-inovatsii-v-oblastta-na-izkustvoto