Научни форуми

Семинар "Kак презентираме българското културно наследство?"

По повод изложбата „Епопеята на тракийските царе - археологически открития в България“ в музея „Лувър“ в Париж

◊ СЪБИТИЕТО

На 28.04.2015 г., вторник, от 18:00 часа в Галерия УниАрт на Нов български университет ще се проведе семинар на тема „Kак презентираме българското културно наследство?“ (по повод изложбата „Епопеята на тракийските царе - археологически открития в България“ в музея „Лувър“ в Париж, 16 април - 20 юли 2015 г.“).

Темата ще се разглежда в рамките на семинар „Разговори за българската култура Ad hoc“ на департамент „Изкуствознание и история на културата“ на Нов български университет.

Модератор:
доц. д-р Наталия Христова, НБУ

Лектори ще бъдат проф. дин Валерия Фол, проф. д-р Тотко Стоянов и доц. д-р Милена Тонкова

. Проф. дин Валерия Фол – Институт за балканистика с Център по тракология - БАН, УниБИТ – Презентиране на документалната изложба „40 години тракийска изложба по света“

. Проф. д-р Тотко Стоянов – катедра „Археология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, куратор на изложбата в Лувъра от българска страна. 
 
. Доц. д-р Милена Тонкова – ръководител на Секция за тракийска археология в НАИМ - БАН, куратор на изложбата в Лувъра от българска страна. 


Целта на семинара „Разговори за българската култура Ad hoc“ е да дискутира актуални теми на българската култура, които ангажират не само професионалните общности, а и голяма част от българските граждани. Семинарът се провежда веднъж месечно във вторник, от 18 до 20 ч. в галерия УниАрт – НБУ. Темата се обявява седмица преди датата на поредната сбирка.







Автор:
НБУ
Публикация:
27.04.2015 г. 14:38
Етикети:
НБУНов български университетПарижизложбасеминар
департамент Изкуствознание и история на културата
Епопеята на тракийските царе археологически открития в България
Kак презентираме българското културно наследство?
Посетено:
1097
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/21303-seminar-kak-prezentirame-balgarskoto-kulturno-nasledstvo