Научни форуми

Графичният дизайн по време на Българското възраждане

Семинар на Нов български университет в НИМ

◊ СЪБИТИЕТО

На 04 април 2015 г., събота, от 11:00 часа в Национален исторически музей, ул. „Витошко лале“ 16 ще се проведе семинар „Графичният дизайн по време на Българското възраждане“, организиран от департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ на Нов български университет.

Лектори: гл. ас. д-р Петьо Будаков, гл. ас. д-р Илия Кожухаров, д-р Димитър Димитров, Стоян Манчоров - докторант

В семинара ще бъдат засегнати развитието на основните възрожденски живописни школи, ще бъдат разгледани редица зографи и различни стилове на заформящия се български класицизъм. Лекторите ще представят и част от свое изследване, отнасящо се до използваните техники по време на Българското възраждане. Екскурзовод ще посрещне посетителите на семинара и ще ги запознае с изключително интересни исторически факти. Започвайки от ранния палеолит и стигайки до Българското възраждане, на участниците предстои да се запознаят с много интересни сведения за използвания иновативен подход на ранните творци. По атрактивен начин ще бъдат представени най-важните моменти и събития от богатата българската история, като паралелно ще бъде разгледана и богатата експозиция на музея.

За всички студенти на НБУ – безплатен вход. Моля носете документ за идентифициране на студентска самоличност. Всички гости на семинара ще заплатят стандартната цена за посещението на НИМ.

Срещата е пред централния вход на НИМ в 11.00 ч.


◊ ЗА ЛЕКТОРИТЕ

Д-р Димитър Димитров е дългогодишен преподавател в програма „Графичен дизайн“, автор на над 25 корици на книги, повечето от които отличени на престижни международни форуми с награди. Изследовател в областта на принт рекламата и иновативните печатни технологии.

Гл. ас. д-р Петьо Будаков е програмен консултант в НБУ и работещ активно върху приложението на 3D в графичния дизайн и киното.

Гл. ас. д-р Илия Кожухаров е програмен консултант в НБУ и изследващ тенденциите в съвременния лого дизайн и създаването на корпоративна дизайн идентичност.

Стоян Манчоров е докторант в Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, изследващ синтеза на растерното изображение в съвременния визуален образ.
Автор:
НБУ
Публикация:
02.04.2015 г. 15:21
Посетено:
1235
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/21142-grafichniyat-dizayn-po-vreme-na-balgarskoto-vazrazhdane