Научни форуми

Творческото писане – между вдъхновението и преподаването

Литературата - виртуални (и реални) срещи

◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

27 април (четвъртък) от 17 часа
Кафе-клуб (до Аулата), Нов български университет, София


◊ СЪБИТИЕТО

Литературният семинар на Департамент "Нова българистика" към НБУ съвместно с Електронно издателство и списание LiterNet организират среща разговор с участниците в проекта “Литературата – виртуални срещи”, на която ще се обсъди въпросът за необходимостта от курсове по творческо писане – университетски и виртуални, начините за провеждането им, както и битието на автора и текста в съвременността ни.

Организаторите канят всички, които са изкушени от писането на художествени текстове, да вземат участие в дискусията, наред с Емилия Дворянова, Теодора Димова, Кристин Димитрова, Георги Господинов, Пламен Дойнов и Алек Попов. Регламентът предвижда две форми на участие – чрез присъствие на място или чрез въпрос, изпратен на електронен адрес konkurs@liternet.bg. Екипът, който участва в реализацията на проекта, ще подготви списък с въпросите и ще ги зададе на авторите, които се включиха във Виртуалната школа по творческо писане и които ще участват в дискусията.

Очакваме вашите въпроси до 25 април 2006 година, а вие очаквайте публикацията на пълния запис от разговора на страницата на проекта.


◊ ОЩЕ НОВИНИ

Междувременно приключи приемането на текстове от LiterNet за участие в конкурса за дебютиращи автори (18-28 г.). Екипът изказва своята най-искрена благодарност на всичките 87 автори, които уважиха инициативата и се довериха на списанието като възможна среда за първи художествени срещи.

Над 200 художествени творби вече са изпратени на членовете на журито Виолета Дечева, Александър Андреев и Марин Бодаков и очакват оценките им.

LiterNet ще продължи да ви информира за всичко, свързано с проекта.

Следете нашия бюлетин!
Автор:
Пламен Дойнов, Албена Вачева
Публикация:
19.04.2006 г. 09:08
Етикети:
Посетено:
747
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/2098-tvorcheskoto-pisane-mezhdu-vdahnovenieto-i-prepodavaneto