Научни форуми

100 минути с EBSCO Discovery Service

Открит семинар в НБУ

100 минути с EBSCO Discovery Service


◊ СЪБИТИЕТО

Библиотеката на Нов български университет организира

открит семинар на тема
„100 минути с EBSCO Discovery Service“


27 февруари 2015 г. от 14.30 ч. до 16.00 ч.
зала за екипна работа, читалня „Проф. Иванка Апостолова, д.н.”.


По време на открития семинар ще бъде представена платформа за обединено търсене в електронни ресурси EBSCO Discovery Service.

За библиотеките всички бази данни, до които предоставят лицензиран достъп, са еднакво важни и поради тази причина използването на единен вход е предимство. Това се оценява от потребителите, защото не е необходимо добро познаване на възможностите на ресурсите поотделно, тъй като те достигат до пълен текст през едно-единствено място. Независимо дали сте студент, или преподавател с дългогодишна практика бързият достъп до резултати намалява времето за търсене. EBSCO Discovery Servicе не моделира потребностите, които вече съществуват, а променя очакванията при намиране на информация.


◊ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Входът е свободен, но е необходима електронна регистрация. Краен срок за заявяване на участие 26 февруари 2015 г. или до изчерпване на местата в залата.

Библиотеката предлага читателска карта с добавено отдалечено ползване на електронни книги и списания за студенти, преподаватели, алумни на Нов български университет и външни потребители.

Допълнителна информация: Библиотека, бюро “Справочно-библиографска информация”, тел: 02/8110 296, library@nbu.bg.
Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
19.02.2015 г. 10:26
Посетено:
1086
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/20879-100-minuti-s-ebsco-discovery-service