Научни форуми

100 минути с електронен ресурс „PressReader“

Открит семинар

100 минути с електронен ресурс „PressReader“


◊ СЪБИТИЕТО

Библиотеката на Нов български университет организира открит семинар на тема „100 минути с електронен ресурс „PressReader“. Той ще се проведе на 30 януари 2015 г. от 14.30 ч. до 16.00 ч. в зала за колективна работа, читалня „Проф. Иванка Апостолова, д.н.”.

По време на открития семинар ще бъде представен електронният ресурс „PressReader“. Той е създаден като онлайн и мобилен цифров павилион, осигуряващ достъп до пълно съдържание на местни, национални и международни вестници, а също и на популярни списания.

„PressReader“ в цифри:

• 3000 предлагани заглавия;
60 езика на включените периодични издания;
на български език: в-к „Капитал“, в-к „Преса“, сп. „Тема“ и приложение „Русия и България“,
30 милиона потребители от цял свят;
достъпен в повече от 100 страни;
повече от 15000 институции като библиотеки, университети, бизнес организации, летища и хотели предоставят „PressReader“.

Студенти и преподаватели имат достъп до пълния текст на собствените си смартфони, лаптопи, таблети или електронни четци, където и да живеят, учат, пътуват, работят или играят. Съдържанието може да се избира по език и страна на произход. Предлага се възможност за търсене в текста. Нещо повече, потребителите могат да изтеглят пълни издания на своите устройства за по-късно разглеждане. Някои от статиите могат да се прослушват и дори да бъдат преведени на други езици.

Библиотеката предлага читателска карта с добавено отдалечено ползване на електронни книги и списания за студенти, преподаватели, алумни на Нов български университет и външни потребители.


Условия за участие:

Входът е свободен, но е необходима електронна регистрация. Краен срок за заявяване на участие 28 януари 2015 г. или до изчерпване на местата в залата.

Допълнителна информация: бюро “Справочно-библиографска информация”, тел: 02/8110 296, library@nbu.bg.

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
15.01.2015 г. 10:57
Посетено:
1061
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/20645-100-minuti-s-elektronen-resurs-pressreader