Научни форуми

Интерактивен семинар „Българско и модерно”

Инициатива на Института за литература при БАН

◊ СЪБИТИЕТО

Интерактивен семинар „Българско и модерно”


29 ноември, събота, от 14.30 до 16.30 часа
СУ „Св. Климент Охридски”, Заседателна зала № 2


Интерактивният семинар „Българско и модерно” е проект на Института за литература. Участие в него ще вземат автори от сборника „Българско и модерно”, преподаватели от СОУ и ВУЗ, докторанти, студенти и ученици, учители по български език и литература.


. Ще бъде представен проектът и сборникът „Българско и модерно” (към изучаването на новата българска литература)”, издание на ИЦ „Боян Пенев” към ИЛ-БАН със съставител Елка Димитрова, както и откъси от текстовете на образователното помагало.

. Ще се състои дискусия по тематичните кръгове „национално и универсално, европейско и българско”, „българско и модерно: противоречия на модерността”, „приемственост и конфликтност в българския модернизъм”, върху отношението „модернизъм – критическо мислене - социокултурни ценности”.

. Ще бъде обсъдена методиката на преподаване на българска литература и култура във взаимодействие с дигитални продукти.

. Ще бъде представен сайтът „Българският литературен модернизъм” (http://bgmodernism.com), както и възможностите за употребата му при преподаване на българска литература в СОУ и ВУЗ.

Предвидени са екземпляри за безплатно разпространение и сертификати за участие. 


Семинарът се провежда със съдействието на СУ „Св. Климент Охридски” и информационната помощ на АУБЕЛ.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за столица на културата – 2019 г.


. За допълнителна информация: гл.ас. д-р Александра Антонова, Институт за литература. Моб. тел: 0897 027 709, имейл: аlexandra.a.antonova@gmail.com

Автор:
Организаторите
Публикация:
26.11.2014 г. 19:33
Етикети:
български модернизъминтерактивен семинар
българско и модерно
научни семинари
Посетено:
1222
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/20405-interaktiven-seminar-balgarsko-i-moderno