Научни форуми

Лекция "Пророчества за Спасителя във вечернята за Рождество"

Шестата от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Лекция "Пророчества за Спасителя във вечернята за Рождество"


◊ ПОКАНА

Фондация "Покров Богородичен"
и
Ателие–книжарница „Къща за птици”
Ви канят на

Шестата от цикъла лекции "Книгата на книгите"
на тема

“Пророчества за Спасителя във вечернята за Рождество“


„Младенец ни се роди – Син ни се даде; властта е на раменете Му, и ще Му дадат име: Чуден, Съветник, Бог крепък, Отец на вечността, Княз на мира" (Ис.9:6)

Фондация „Покров Богородичен" продължава своята инициатива за лекции от цикъла "Книгата на книгите". От няколко месеца срещите от библейската поредица са посветени на Стария Завет, завладяващо и достъпно представени от лектора доц. д-р Ивайло Найденов, преподавател в Богословския факултет на СУ. Темата за посланията и емблематичните личности на Стария Завет доц. Найденов ще продължи и през новата година.

През декември шестата лекция от цикъла носи атмосферата на предпразничното очакване на Христовото Рождество. Гост-лекторът д-р Стефка Кънчева ще представи темата за старозаветните пророчества за Спасителя във вечернята на Рождество.

Д-р Стефка Кънчева е преподавател по Стар Завет в Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий". Автор е на монографията „За кого говори пророкът? (екзегеза на Ис.52:13–53:12)" и на редица публикации. Д-р Кънчева е стипендиант на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт" с изследователска тримесечна стипендия за настоящата учебна година в Бостън, САЩ. 


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)
Кога: 16 декември (понеделник), 18:30 ч.
Вход: свободен


Автор: Ателие–книжарница „Къща за птици“
13.12.2013 г. 16:46
Посетено: 1019
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/18292-lektsiya-prorochestva-za-spasitelya-vav-vechernyata-za-rozhdestvo