Научни форуми

Вагнер. "Музикални субхоризонти"

Проф. Райнер Бишоф ще открие сесия на постоянния семинар на Департамент "Музика" в НБУ

◊ СЪБИТИЕТО

Вагнер
„Музикални субхоризонти“ –
Постоянен семинар на Департамент „Музика“


На 26 ноември 2013 г. от 10:30 часа в  зала 501 на Нов български университет проф. д-р Райнер Бишоф, почетен доктор на НБУ (Виена, Австрия), ще открие сесия на постоянен семинар на департамент „Музика“ - „Музикални субхоризонти“, на тема Вагнер.

Семинарът е с продължителност четири дни, водещ е проф. Бишов, модератори са проф. Милена Моллова и д-р Ермила Швайцер.


Проф. Бишоф е световноизвестен съвременен композитор, автор на философски студии, водещ мениджър в областта на музиката. Завършил е Виенския университет за музика и изпълнителски изкуства, както и право, философия, история на изкуството и педагогика във Виенския университет. Проф. Бишоф е преподавател по философия в Университета по музика и изпълнителски изкуства – Виена, президент е на международното общество Густав Малер, води клас пo композиция във Виенската консерватория, бил е Генерален секретар на Виенски симфоничен оркестър.

Носител е на много и престижни награди, сред които са Австрийският  почетен кръст за наука и изкуство, Почетният знак на Фестивала в Брегенц, Почетният знак на Виенския симфоничен оркестър, печели Златен медал на Виена - 2007.

Авторитетът и известността на проф. Райнер Бишоф, заедно с неговото желание да бъде полезен на Нов български университет, и най-вече за програмите по Музика, направиха възможно сключването на договорите с Виенския университет и Виенската консерватория. С негово съдействие бяха осъществени контакти и изградени отношения с видни личности и с други европейски институции в областта на музиката.
Автор:
Петя Петкова
Публикация:
23.11.2013 г. 17:02
Етикети:
Рихард ВагнерВагнерНБУДепартамент Музикалекция
Музикални субхоризонти
постоянен семинар
Райнер Бишоф
Посетено:
1289
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/18108-vagner-muzikalni-subhorizonti