Научни форуми

Международна конференция "Софийски разговори за Европа"

13 септември 2013 г., зала 8 на НДК, София

Международна конференция "Софийски разговори за Европа"


◊ СЪБИТИЕТО

Международната конференция “Душа за Европа – Софийски разговори за Европа" ще се проведе в зала 8 на НДК на 13 септември 2013 г.

Целта на конференцията е да създаде отворена непартийна платформа за среща на политици, творци и интелектуалци, които заедно да обсъдят бъдещето на Европа. Основна отправна точка в разговорите ще бъде разбирането, че Европа е не само политически и икономически проект, но също така културен и граждански проект.

В конференцията ще вземат участие Дорис Пак (председател на Комисията по култура и образование в Европейския парламент), Ханес Свобода (член на Европейския парламент), Неле Хертлинг (вицепрезидент на Берлинската академия по изкуствата), Фолкер Хасемар (бивш културен сенатор на Берлин), Катрин Девентър (директор на Европейската фестивална асоциация), както и политици, културни експерти и творци от Холандия, Белгия, Германия, Португалия, Румъния, Чехия и други европейски държави.

"Душа за Европа" (A Soul for Europe) е европейска инициатива с офиси в Берлин, Амстердам и Брюксел. Групата на Съветниците (Advisory Board) на Душа за Европа е с председател Мартин Шулц и членове Ханс-Герт Пьотъринг, Йежи Бузек и други изтъкнати парламентаристи, директори на европейски фондации и други.

Повече за "Душа за Европа" може да откриете на сайта: http://www.asoulforeurope.eu/

Конференцията ще се проведе на български и английски език, със симултанен превод. Вход свободен, след предварителна регистрация.
Регистрация до 10 септември на: http://goo.gl/4tUfja




Автор:
Културен център СУ
Публикация:
09.09.2013 г. 22:46
Етикети:
конференциянаучни форуми
A Soul for Europe
Софийски разговори за Европа
Международна конференция Душа за Европа
Посетено:
1270
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/17547-mezhdunarodna-konferentsiya-sofiyski-razgovori-za-evropa