Научни форуми

Лекция на тема "Преди да пристъпим към Библията"

Първата от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Лекция на тема  "Преди да пристъпим към Библията"


◊ ПОКАНА

Фондация "Покров Богородичен"
и
Ателие–книжарница „Къща за птици“

Ви канят на

Първата лекция на тема "Преди да пристъпим към Библията"

от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Лектор - доц. Димитър Попмаринов

На 23 май (четвъртък), 18:30 ч.
в ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. „Проф. Асен Златаров” 22)

Вход свободен


„Нека хлопаме на прекрасния рай на Писанието, благоухаен, пресладък и разкошно цъфтящ рай, звучащ край ушите ни с разнообразни гласове на духовни богоносни птици, трогващ сърцето ни – утешаващ скръбното, укротяващ гневното и преизпълващ с вечна радост... Но да хлопаме не мимоходом, а упорито и ревностно; и да не се уморяваме, хлопайки! Защото само при тези условия раят на Писанието ще ни се отвори. Ако, след като прочетем веднъж и два пъти, не разберем прочетеното, да не униваме, а да останем твърди, да търсим, да питаме...“
Св. Йоан Дамаскин

Лекциите, посветени на вечните библейски послания, ще ви срещнат с утвърдени български преподаватели по библеистика. Срещите са отворени за широка аудитория... За всеки, който има интерес и изпитва жажда за общение с Божието Слово.

Лектор ще бъде доц. Димитър Попмаринов – декан на Православния богословски факултет към ВТУ и преподавател по Стар Завет и еврейски език.  Научните му интереси са в областта на библеистиката, исагогиката и библейското богословие. Автор е на книги и публикации в специализирания печат, както и на публицистични текстове по актуални проблеми на църковния живот.
   
                                                                        





Автор:
Ателие–книжарница „Къща за птици“
Публикация:
20.05.2013 г. 13:30