Научни форуми

Форум "Фотографията и Аз-ът" с участието на проф. Франсоа Сулаж

Дебат от поредицата публични форуми за интернет политика и Е-гражданственост

◊ СЪБИТИЕТО

Форум "Фотографията и Аз-ът" с участието на френския проф. Франсоа Сулаж и български учени

На 16.05.12 от 18 ч. в Клуб "Дада"
(ул. "Бенковски" 10)

Може ли да мислим 20. век без фотографията? А 21. век? Как се променя фотографията в епохата на интернет и социалните мрежи? Как фотографията поставя вечните философски въпроси за конструирането на Аз-а и света, за статута на образите – репродукция или демиург? Кафе-дебат „Фотографията и Аз” ще разгледа и новите горещи въпроси, и рефлексивните философски въпроси.

Лектор е проф. Франсоа Сулаж, професор в Университета Париж 8 и в Националния институт за история на изкуството, директор на изследователския център Изкуство на образите & Съвременно изкуство, и на групата RETINA – Теоретични и естетически изследвания на съвременните и древните образи. Той преподава и работи паралелно във Франция, Латинска Америка, Магреба, Азия и Европа.

Разнообразни български гледни точки към темата ще предложат
Цочо Бояджиев (философ и фотограф), Ивайло Дичев (културолог), Орлин Спасов (медиен експерт), Зафер Галибов (фотограф), Анна Кръстева (политолог).


Дебатът е част от поредицата публични форуми за интернет политика и е-гражданственост, в която с голям интерес преминаха лекциите на
Милад Дуеи (Канада), Доминик Кардон (Франция), Марк-Енри Суле (Щвейцария) и др.

Дебатите са отворени за журналисти, студенти, преподаватели, изследователи на новите форми на гражданско и политическо участие в епохата на интернет и Фейсбук, представители на институции и неправителствени организации, за всички активни и заинтересовани граждани.

Дебатът се организира от Френския институт, Асоциация Амопа и приятели, и Екипа „Е-гражданственост”.


. За повече информация Анна Кръстева (anna.krasteva@gmail.com) и Ива Дебренлиева (iva.debrenlieva@institutfrance.bg).


Автор: Организаторите
15.05.2012 г. 18:15
Посетено: 1350
Етикети: фотография, Интернет политика, Франсоа Сулаж, дебати, научни форуми, Форум, Е-гражданственост, Фотографията и Аз-ът
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/14744-forum-fotografiyata-i-az-at-s-uchastieto-na-prof-fransoa-sulazh