Научни форуми

Покана за среща-разговор с доц. д-р Лидия Върбанова

Стратегически подход към управлението на културата и културните индустрии

◊ СЪБИТИЕТО

Обсерватория по икономика на културата и катедра "Медии и обществени комуникации", Университет за национално и световно стопанство, Ви кани на интерактивна презентация и среща-разговор с доц. д-р Лидия Върбанова, преподавател в John Molson School of Business, Concordia University, Монреал, Канада

На 7 октомври 2011, петък, 17:30-19:30
в Сградата на КНСБ (Конфедерация на независимите синдикати в България), площад "Македония" №1, Заседателна зала, етаж 2.

Тема: Стратегически подход към управлението на културата и културните индустрии чрез предприемачество и иновации (Канадски и международен опит)
- Какви са предимствата на стратегическия подход в управлението на културни организации и проекти?
- Защо иновацията е важен инструмент в управлението на организации и проекти в културния сектор?
- Какви са ползите и предизвикателствата при прилагането на иновационни елементи и онлайн технологии в културния сектор?
- Какви са икономическите и маркетинговите ползи от предприемачеството в културните индустрии и как може да се мотивира предприемаческо поведение?

Срещата се организира с любезното съдействие и подкрепа на Институт по индустриални отношения и мениджмънт ОКОМ, София


◊ ЗА ЛЕКТОРА

Доц. д-р Лидия Върбанова е изявен преподавател, консултант и изследовател по стратегии и мениджмънт в културния сектор. Работила е с държавни, нестопански и бизнес организации по комплексни международни проекти в много страни от Европа, Азия и Северна Америка. Професионалната й биография обхваща въпроси, свързани със: стратегическото планиране в културата и културните индустрии, предприемачество и иновации, маркетинг, финансиране и увеличаване на фондовете в изкуствата, приложението на онлайн технологии в културния сектор. Тя е преподавала в престижни университети, сред тях: City University, London; University of Arts in Belgrade; Dartington College, UK; International Center of Culture and Media Management, Salzburg, и много други.

Част от професионалната биография на доц. Върбанова е свързана с Университета за национално и световно стопанство като редовен доцент и ръководител катедра  „Управление на социалните и културните дейности“ (1994-1999), а също и с Нов български университет – като основател и ръководител на програмата по Арт мениджмънт към катедра „Публична администрация“ (1995-1999).

Доц. Лидия Върбанова е удостоена с престижни награди и стипендии за своята научна и преподавателска дейност, сред тях са: Fulbright Fellowship, Japan Foundation Fellowship, North Atlantic Treaty Organisation Post-Doctoral Grant, NISPAcee Grant, ArtsLink Grant, Webb Memorial Trust Scholarship.

Автор:
Диана Андреева, Обсерватория по икономика на културата
Публикация:
07.10.2011 г. 15:21
Етикети:
културни индустрииикономика на културатасреща-разговорлекция
управление на културата
Обсерватория по култура
Лидия Върбанова
Посетено:
1912
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/13299-pokana-za-sreshta-razgovor-s-dots-d-r-lidiya-varbanova