Издания / премиери

"Животът - незатихнало любопитство" от Георги Маринов

Представяне на книгата в Перник

"Животът - незатихнало любопитство" от Георги Маринов



◊ СЪБИТИЕТО

На 22 април (четвъртък) от 17.30 ч. в Малкия салон на Двореца на културата в Перник ще се състои

представяне на стихосбирката "
Животът незатихнало любопитство" от  Георги Маринов.

Във вечерта ще вземат участие: Константин Еленков - литературен критик, Илия Божилов - актьор, който ще прочете част от стиховете в книгата, и квартет от Камерен оркестър "Орфей".

Ще бъде представен и филм за Георги Маринов, създаден от Любчо Костов.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Георги Маринов е роден в град Перник през 1937 г.  Завършва средно образование в родния си град, а след това - висше във философско-историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Работи в община Перник в отделите Просвета и Култура. Дълги години е редактор на литературния алманах "Струма".

Първите му творчески изяви датират още от ученическа възраст, когато е член на литературния кръжок към читалище "Елин Пелин".

Автор е на стихосбирките: "Вечерни влакове" - получила награда за дебютна книга на конкурса "Южна пролет" през 1976 г., "Въглищна долина", "Медени тръби", "Въображението на пейзажа", "Летни сенки" - за нея получава награда за поезия на Сдружението на българските писатели, "
Тъмнозеленият цвят на нощта" (2007), както и на книгите за деца: "Коте в часовник" и "Горещият вятър на детството". Член е на Сдружението на българските писатели.

 

Автор:
Деница Михайлова
Публикация:
21.04.2010 г. 08:15
Етикети:
Посетено:
1089
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/9765-zhivotat-nezatihnalo-lyubopitstvo-ot-georgi-marinov