Издания / премиери

Премиера на "Урок по щастие или нищо подобно" от Тера

Сборник с различни истории

Премиера на "Урок по щастие или нищо подобно" от Тера


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на новата белетристична книга на Тера (Таня Рупел) "Урок по щастие или нищо подобно"
Издателско ателие Аб, 2010 г.

На 19.04.2010 (понеделник), 18 ч.
в София, Столична библиотека, пл. "Славейков № 4, ет. 1


◊ ЗА АВТОРА И КНИГАТА

Тера е автор на 5 стихосбирки, психологическия роман "Прошка", сборника разкази и новели "В тишината на залива". От няколко години живее и работи в чужбина.

"Урок по щастие или нищо подобно" е най-новата й книга, също сборник с различни истории, които със самобитния си, поетичен стил и философска дълбочина завладяват читателя. Както подсказва самото заглавие, героите на тези страници са тръгнали по един или друг начин на лов за вечно изплъзващото се щастие. Те го търсят, преследват, намират и загубват... Докато осъзнаят, че всъщност го носят в самите себе си.

С проницателност и психологическа задълбоченост, с невероятен емоционален заряд, много метафорично и същевременно с чувство за хумор, Тера разказва тези няколко "урока" по човешка радост, в които, разбира се, не отсъства и болката.

Дълбоко вълнува изстраданият "Вик" още в началото на книгата. Подобно откровение и мъдро, самоиронично примирение с природата на човека е и "Лайв или на запис". Регистърът – от смях до сълзи – е пълен и в "Професионалисти". В новелата "Край реката" се поставя извечният въпрос за доброто, злото и тънката граница помежду им. Невероятна гъстота на чувства и мисли е постигната в едноименния разказ – "Урок по щастие".

Книга за всички, които си задават въпроси и търсят отговорите, за упоритите търсачи на истинско щастие, а не просто забавни имитации.

От редактора: Беки Стоев

Автор:
Издателско ателие АБ
Публикация:
01.04.2010 г. 23:07
Етикети:
Посетено:
1573
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/9633-premiera-na-urok-po-shtastie-ili-nishto-podobno-ot-tera