Издания / премиери

Представяне книга на Райчо Гънчев в Стара Загора

Страх ли те е от мечка – не ходи в гората!

Представяне книга на Райчо Гънчев в Стара Загора


◊ СЪБИТИЕТО

На 10 март (сряда) от 18:00 часа, зала първи етаж на РБ ”Захарий Княжески” заповядайте на представяне новата книга на
Райчо ГънчевОт мечка ремък - реални случки, коментари, автентични разкази, оригинални илюстрации.  

От незапомнени времена мечката е безспорният владетел на дивите усои. Мистичен горски дух, който броди безшумно в сенките на глухия лес. Съперник на човека в своята паметливост и изобретателност, господарска воля и неотстъпчивост. Мечката е пазител на древния стремеж към първична сила и дързост, към мъдрост и благородство. Над три десетилетия потомственият лесовъд и изследовател на дивата природа Райчо Гънчев разгадава потайностите на горския властелин. Това, което той знае за мечката, споделя с читателите на тази книга.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

Книгата „От мечка ремък” от Райчо Гънчев излезе на 30 ноември 2009 – на Андреевден или Мечкин ден, по старому. Гънчев вече има една издадена книга „Мечката”, която е отпечатана от издателство „Наслука” преди 17-18 години.

„За тези 17-18 години много неща се промениха по отношение на мечката и аз се принудих да разширя, да издам ново издание, което се нарича „От мечка ремък”. Това е стара българска пословица”, посочи Гънчев. По думите му в книгата са застъпени всякакви случки, свързани с мечки - „знайни и незнайни, от научните среди до последните бракониерски деяния в най-тъмните кътчета”.

Автор:
РБ "Захарий Княжески"
Публикация:
08.03.2010 г. 14:43
Етикети:
Посетено:
3149
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/9486-predstavyane-kniga-na-raycho-ganchev-v-stara-zagora