Издания / премиери

Премиера на "Шимон Перес. Биография" в Стара Загора

Драматичен разказ за живота и дейността на видния държавник, носител на Нобеловата награда за мир

Премиера на "Шимон Перес. Биография" в Стара Загора


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера в Стара Загора на световния бестселър "Шимон Перес. Биография"
Автор проф. Михаел Бар-Зоар, преводач Светлозар Николов

Заповядайте на 23 февруари (вторник), 18:00 часа,
Зала първи етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески
.


Ще присъстват редакторът на българското издание Максим Минчев – генерален директор на БТА, и Соломон Паси – от 2001 до 2005 г. министър на външните работи на Р България.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

Изданието е драматичен разказ за живота и дейността на видния държавник, носител на Нобеловата награда за мир. Книгата досега е издадена на иврит, английски, френски, италиански, холандски, португалски език. Автор е проф. Михаел Бар-Зоар - писател, историк, политик и общественик, автор на около 30 книги с международна популярност - художествена проза, научни изследвания и публицистика.

Михаел Бар-Зоар (Michael Bar-Zohar) е роден в София и емигрира в Израел през 1948 г. Завършил е политология и международни отношения, има научни звания от няколко университета в Париж, Хайфа и Атланта. Бил е народен представител в Израел. Носител е на множество отличия, сред които престижните израелски награди "Бен Гурион" и "Соколов". Кавалер е на френския орден на Почетния легион и на българския "Мадарски конник". Получава френската академична награда и е лауреат на наградата на Международната организация по миграция. Той е и Доктор Хонорис кауза на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

• Българското издание на "
Shimon Peres: The Biography" е съвместен проект на БТА, Атлантическия клуб в България, Асоциацията на българските медии по света и Съюза на българските писатели. Книгата се отпечатва у нас от издателство "Български писател". Преводач е Светлозар Николов, дългогодишен международен редактор в БТА. Книгата се издава с любезното съдействие на "Фортуна Еър".

 
• Премиерата на книгата в Стара Загора се организира от БТА, със съдействието на Областна управа и Дружество „Шалом” - Стара Загора.

Автор:
РБ "Захарий Княжески"
Публикация:
22.02.2010 г. 13:57
Посетено:
1559
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/9401-premiera-na-shimon-peres-biografiya-v-stara-zagora