Издания / премиери

Представяне на „01” - първи роман на Ивайло Борисов

Смешна, динамична, написана изцяло на уличен език история

Представяне на „01” -  първи роман на Ивайло Борисов


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство "Колибри
" ви кани на представянето на „01. Неприличен роман” -  първия, а вече неприличен роман на Ивайло Борисов.

. Текстове ще чете актьорът Велислав Павлов, водещ Георги Ангелов.

 
4 февруари 2010, четвъртък, от 19 ч.
в Поп Арт кафето на Одеон.
(В рамките на клуба "Spirt & Spirit")

Ще има майтапи, музика, почерпка и може да стане купон! Заповядайте!
 

◊ ЗА АВТОРА И КНИГАТА

Ивайло Борисов (1976) пише всевъзможни неща. Голяма част от тях не са виждали бял свят. Други са ставали достояние на четящата публика по различни канали – онлайн и офлайн. „01” е първият му роман. Иначе не може да обясни еднозначно с какво се занимава.


„01” е книга за младия човек с големи амбиции и стремежи, роден в неподходящо време и на неподходящо място. Книга, плод на реалността без розови очила и „Деанксит”. Свеж и некомплексиран очерк за живота на не-обикновения човек – човека, за когото „не може” и „трябва” са частици от чужд, непонятен свят; човека, който държи да получи онова, за което е платил; нетипичния българин – онзи, който не намира невежеството и примитивността за нормални. Книгата е подигравка и на места безжалостна гавра с българската реалност - късния соц и ранния див капитализъм, българските порядки и криворазбраната „българщина”.


Харесвам тази книга. Много се смях. Станах addictive. В нея езикът служи добре – не е оставил здраво място по българските манталитети. Авторът разкъртва традицията, соца, прехода и слави подходящо капитализма и неговите герои. Движи се между Хенри Милър
и Айн Ранд. Прави място за добра литература и живеене. С две думи: Ивайло Борисов става. Надявам се и на живо.
Виргиния Захариева


В ръцете ви е книгата на един жизнеутвърждаващ, пишещопрохождащ, светъл човеконенавистник. Ще стане ли от Ивайло Борисов голям писател – предлагам ви сами да прецените. Това, което е сигурно – че държите смешна, динамична, написана изцяло на уличен език история на българския хейтър. Една от възможните истории за онези, на които пожелаваме: „Не се намразвай от сутринта, спи до обед!” Колкото повече такива истории – толкова по-добре. Ще се изненадате какво се е случило през последните 20 години в главите на младите българи, докато вие сте смятали, че неизбирането на Петър Стоянов за втори президентски мандат е било истинската катастрофа на прехода.
Любен Дилов-син
Автор: Жаклин Вагенщайн
01.02.2010 г. 16:46
Посетено: 1397
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/9270-predstavyane-na-01-parvi-roman-na-ivaylo-borisov