Издания / премиери

Премиера на романа "Анабел" от Ирина Папанчева

Съвременна българска проза

Премиера на романа "Анабел" от Ирина Папанчева


◊ СЪБИТИЕТО

ИК "
Жанет-45" и Галерия "Академия" сърдечно Ви канят на

Премиера на романа "
Анабел" от Ирина Папанчева

Представя
Калин Терзийски

Със специалното участие на актрисата Биляна Петринска

26 януари (вторник) 2010, 18:30 ч.
София, Галерия "Академия", НХА
ул. "Шипка" 1


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Ирина Папанчева завършва паралелка с литературен профил в СEУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Бургас, магистратура по чешки език и литература в СУ "Климент Охридски" и по европейска политика и социална интеграция в Свободния фламандски университет в Брюксел (Vrije Universiteit Brussel).

Професионалният й опит включва работа като журналист, редактор и преводач, заместник-кмет на Столична община, правозащитник в българския и европейския неправителствен сектор. В момента е консултант по социално включване в Брюксел.

Ирина Папанчева е сред десетте европейци, участвали в публична дискусия на тема “Новият космополит” в Амстердам по покана на фондация “Феликс Меритис”, след конкурс за есе на същата тема.

Автор на детската илюстрована книжка “Аз заеквам” (ИК „
Сиела”, 2005 г.) и на повестта „Почти интимно” (ИК „Кронос”, 2007 г.). Награда на участниците в конкурса “Южна пролет - 2008” за повестта „Почти интимно”.


◊ ЗА РОМАНА "АНАБЕЛ"

Анабел е успяла жена, която провокира и се оставя да бъде провокирана. Тя се носи в живота с лекота. Но дали чувствата, които някога е заключила в лабиринта на душата си, не са оставили отпечатъка си върху нея? Амстердам, Ван Гог, „Слънчогледите” са реперите по пътя към катарзиса на героинята.

Ирина Папанчева, авторката на лиричната повест „Почти интимно”, в „Анабел” ни пренася в живота на млада жена, минала през младежките си увлечения, любовта към живописта и баща си, за да стигне до административната кариера, която й дава власт над живота й, докато едно пътуване и няколко срещи я връщат към истинските за нея неща… Оригиналният подход на авторката, с вплетените мостове между действието на романа, космополитизма и нишките от живота на Ван Гог, правят тази творба уникално и увлекателно четиво.◊ ОЩЕ ПРЕДСТАВЯНИЯ НА КНИГАТА

• 27 януари 2010 (сряда), 18.00
Варна, книжарница Хеликон
. Представя Виолета Тончева.


• 28 януари 2010 (четвъртък), 18.00
Бургас, книжарница Хеликон
. Представя Виолета Тончева.


• 29 януари 2010 (петък), 18.00
Пловдив, културен център ТРАКАРТ
. Представя Здравко Дечев.


Автор: ИК "Жанет 45"
24.01.2010 г. 15:41
Посетено: 1458
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/9224-premiera-na-romana-anabel-ot-irina-papancheva