Издания / премиери

Премиера на "Югоизточната порта" от Гриша Трифонов

Нова стихосбирка в рамките на библиотека "Дар"

Премиера на "Югоизточната порта" от Гриша Трифонов


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на стихосбирката на Гриша Трифонов
„Югоизточната порта”

на 7 декември 2009, понеделник, от 18.30 часа в пиано бар "Social klub" в Столична библиотека.


◊ ЗА КНИГАТА

„Югоизточната порта” на Гриша Трифонов е втората книга от библиотека „Дар” на издателство „Български писател
”, в която родолюбиви българи подаряват на българския читател произведения на съвременни български писатели. Книгата е финансирана от Албена Попова, предговорът е на Любомир Левчев.

Любомир Левчев: “Югоизточната порта” ми помогна да преоткрия Гришата. Харесвам тази книга, защото е спонтанна и внушава доверие дори на изкушени като мен. Нищо по-съществено не бих могъл да кажа, защото аз не съм литературен критик, не мога и не желая да правя традиционните анализи. Но ми се струва, че и Гришата сам е искал да се преоткрие и го е направил добре. Ако се лъжа, значи, ме е излъгал талантливо.”


◊ ЗА АВТОРА

Гриша Трифонов е роден на 20.09.1955 г. в гр. Харманли. Автор е на шест книги - поезия и проза: "Докато проговори камъкът" (1987), "Градовете където не сме
" (1999), "Съботни мемоари" (2000), "Есени" (2001), "По есенните улици на лятото" (2005), "Jyжне двери" (2007, на сръбски). Носител на националните литературни награди "Южна пролет", "Георги Братанов", "Изворът на Белоногата", "Златен ланец" (2007). Автор и изпълнител на много песни по стихове на популярни български поети. Издал е музикален албум - "Главната улица" (2006). Носител е на големите награди за песен, присъдени от професионалното жури и от публиката на конкурса "Бургас и морето" (2001).
Автор:
СБП
Публикация:
07.12.2009 г. 13:43
Посетено:
1292
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/9037-premiera-na-yugoiztochnata-porta-ot-grisha-trifonov