Издания / премиери

Представяне на "Досиетата проговориха" от Валентин Бояджиев

Неизвестното битие на едни от най-популярните личности на България

Представяне на "Досиетата проговориха" от Валентин Бояджиев


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство „
Millenium
има удоволствието да ви покани
на
представянето на най-новата книга на
Валентин БояджиевДосиетата проговориха


2 декември 2009, сряда, 18 ч.
НДК, 3 етаж, Централна част
 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

Мащабният труд „Досиетата проговориха” от Валентин Бояджиев е първата биографична енциклопедия на секретната агентура на Държавна сигурност и на военното разузнаване. Книгата дава обилна информация за неизвестното битие на едни от най-популярните личности от политическия, културния и медийния елит на България, за скритата от маската на досиетата тяхна втора природа.

За първи път ще научите всичко за тайния живот на Георги Първанов, Ахмед Доган,
Кеворк Кеворкян, Жан Виденов, Иван Гарелов, Георги Марков, Божана Димитрова, Доньо Донев, Тодор Колев и още куп герои.     

В енциклопедията са представени отворените „профайли” на повече от 3 000 видни българи, които през изминалите 50 години са били сътрудници на нашите специални служби – Държавна сигурност и Разузнавателното управление към Министерството на отбраната. В томчето са събрани и малко известни архивни материали, извадени на светло след работата на комисиите „Тамбуев”, „Бонев”, „Андреев” и „Костадинов”.

При прочитането на много от биографичните справки човек лесно може да определи кой е бил жертва на специалните служби и кой е търсил облаги от обвързването си с тях. Или - кой е бил разузнавач и кой доносник. „Досиетата проговориха” дава и добре подреден спомагателен апарат и речник на специфичните понятия в практиката на службите, шпионажа и контраразузнаването.


◊ ЗА АВТОРА

Валентин Бояджиев е роден през 1950 г. Завършва журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. От дълги години работи като репортер, редактор, отговорен секретар и главен редактор в различни български всекидневници и седмичници. От 1988 до 1991 г. е кореспондент на няколко български вестника в Москва. Преподавал е журналистика и медиен мениджмънт в Софийския университет и в Университета за национално и световно стопанство.

Автор:
Издателство „Милениум”
Публикация:
26.11.2009 г. 14:13
Посетено:
773
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/8955-predstavyane-na-dosietata-progovoriha-ot-valentin-boyadzhiev