Издания / премиери

Представяне на "Кой какъв е в българската корупция" от Кънчо Кожухаров в Русе

Увлекателно и кошмарно изследване на днешната корумпирана олигархия

Представяне на "Кой какъв е в българската корупция" от Кънчо Кожухаров в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

На 4 ноември 2009, сряда, от 18.00 часа, в Европейския информационен център (Доходно здание)

Международно дружество „Елиас Канети” представя
Кънчо Кожухаров и книгата му „Кой какъв е в българската корупция”.

Криминален роман, политически трилър, наръчник по журналистически и аналитични техники – ”Кой какъв е в българската корупция” е всичко това и още нещо. Жанрът на произведението е уникален – литература на действителните ужаси, увлекателно и кошмарно изследване на днешната корумпирана олигархия.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Кънчо Кожухаров е писател, журналист и преводач. Работил е като технически ръководител, конструктор, главен енергетик, одитор на хай-тек компании, графичен дизайнер, заместник-главен редактор, рекламен директор, PR, медиен съветник на Пресцентъра на Министерския съвет. Наред с това десет години е бил журналист, преводач и писател на свободна практика.

Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и на Международната асоциация на писателите криминалисти. Романът му “Последният лов на Кана” довежда до организирането на Първата академична интердисциплинарна конференция “Корени на българската цивилизация”, проведена през май 2005 г. в София. Има национални награди за литература и за художествени и научно-популярни преводи, както и научни публикации. Негови произведения са публикувани в Русия и Швейцария.

Кънчо Кожухаров е преводач на над 35 книги и 20 разказа. Има две национални награди за превод – на Съюза на преводачите в България и „Гравитон” (и двете през 1998 г.).

Публикувал е 4 авторски книги: “Последният лов на Хана”, 2003; “
Кан Кубрат: Върховната битка”, 2006; „Кой какъв е в българската корупция”, 2007; „Кой какъв е в българската корупция – парламент, президент, премиер”, 2008, и над 40 есета и къси разкази, излезли в периодичния печат. Има три награди за белетристика: “ХюГоа”, 2003 (награда на феновете за най-добра фантастична книга); Конкурс за къс криминален разказ, 2004; Национална литературна награда „Тодор Влайков”, 2007.

Организатор на Фестивала за фантастика и фентъзи „Златен кан” (първо издание – от 27 до 30 август 2009 в Благоевград).


◊ МНЕНИЯ ЗА КНИГАТА

Книгата оказа потресающ ефект върху мен. Човек трябва да притежава огъня на Прометей и да го носи гордо, упоритостта на Сизиф, за да обработи толкова много материя, и смелостта и амбицията на Херкулес, за да прочисти Авгиевите обори и да търси някакви решения.
Какъв е изводът? Че няма място в България, където да не вони на корупция. А там, където властва корупцията, няма пазарна икономика и демокрация – имаме едно съвсем криво, криво общество и една крива икономика, която дава странни резултати.
Доцент Боян Дуранкев, доктор по икономика

“Кой какъв е в българската корупция” трябва да стане настолна книга за всеки, който милее поне малко за оцеляването на България като държава и на българите като народ. С безпощадната сила на фактите авторът посочва родовата обвързаност на организираната престъпност с комунистическата номенклатура и нагледно ни показва как най-отвратителното на така наречения “преход” е, че онези, които бяха на власт преди 1989 г., са на власт и сега, и то в пряка зависимост от Русия и нейната мафия.
Професор
Пламен Цветков, доктор на историческите науки

„Прочел съм 8-10 хиляди книги, но никога не съм срещал книга като „Кой какъв е в българската корупция”... Това е книга с мускули.
Иван Кънев, писател


Автор:
Международно дружество „Елиас Канети”
Публикация:
03.11.2009 г. 14:58
Етикети:
Посетено:
1539
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/8798-predstavyane-na-koy-kakav-e-v-balgarskata-koruptsiya-ot-kancho-kozhuharov-v-ruse