Издания / премиери

Представяне на "Има ли кой да ви обича" от Калин Терзийски в Пловдив

Сборник разкази – тъжни, загадъчни, причудливи и реалистични

Представяне на "Има ли кой да ви обича" от Калин Терзийски в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

ИК "Жанет-45
" и Музикален клуб "Петното на Роршах" Ви канят на

представяне на най-новата книга на
Калин Терзийски Има ли кой да ви обича” - разкази
(реч за представяне на суровите мисли)
С участието на Боби Сергинов и приятели

Среща: Клуб "Петното на Роршах", Пловдив
ул. "Йоаким Груев" 36, Капана, срещу Съдебната палата.
 
13 октомври 2009, 19 часа


◊ ЗА КНИГАТА

„Има ли кой да ви обича” е четвъртата книга на ъндърграунд писателя Калин Терзийски. Тя е продукт на закономерното развитие от весел сюрреализъм към поетичен натурализъм, което претърпява авторът след 13 парчета от счупеното време и Сурови мисли със странен сос
... В книгата, която е сборник разкази, има колекция от привидно реалистични парчета, които всъщност са идеологически памфлети. Ако човек се зачете внимателно в разказите, ще открие, че те са всъщност болезнени писъци на Героя на Нашето Време -  измъчен от безцелността на консуматорското живеене и от безбожието на съвременниците си – консуматори. Оптимизмът е жалка рекламна стратегия, насочена към безнадеждните, пълни с глуповати, рекламни надежди потребители, които трябва да бъдат убедени, че ще бъдат задължително щастливи..., но само при условие че консумират много и правилно. Това иска да каже авторът Терзийски, един мрачен и строг наблюдател на съвремието. За да разберете дали го казва, щом е обявил, че иска да го каже, трябва да присъствате на представянето на книгата. За тези, които обичат лириката, в книгата има и доста много лирика.

„...Аз съм се опитал да напиша нещо напълно непазарно, несъобразено с никой и нищо. Освен с моите мисли и чувства. И мисля, че ако някой е достатъчно милостив да приеме мене – човека, ще приеме и моята книга.”
Калин Терзийски


◊ ЗА АВТОРА

Калин Николов Терзийски е роден на 22 март 1970 г. в Подуене, София. Завършил е медицина и специализирал психиатрия. Работил е като дърводелец, анкетьор, санитар, медицинска сестра, копирайтър, редактор. От 1996 до 2001 г. работи като лекар в психиатричната болница в Курило. От 1995 г. се занимава с публицистика, радио, телевизия. Публикува нещата си в периодичния печат – списанията “SAX”, “Егоист”, “Едно”, “Найт лайф”, “Ева”, “Клуб М”, вестниците на „Труд”. Бил е сценарист на телевизионни и радиопредавания: “Квартал“, „Хъшове“, „Каналето“, „Шаш“, „Досиетата Хъ“, „Пълна лудница“.

Започва да пише поезия и проза през 1997 г. През 2006-та е съосновател, заедно с Мартин Карбовски
и  Ангел Константинов, на литературен клуб Литература Диктатура, в която членува и брат му, писателят Светослав Терзийски. Калин Терзийски е написал книгите: „Сол” (стихове),”Тринайсет парчета от счупеното време”(разкази), „Сурови мисли със странен сос”, има участия в сборниците: „Недялко... projekt”, „Антология на живите”, „Обществен експеримент”, „Проект троица”.

В момента пише роман с работното заглавие “Алкохол” – за алкохолизма и алкохолиците.

Това съм аз.


Автор: ИК "Жанет 45"
11.10.2009 г. 15:18
Посетено: 1189
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/8606-predstavyane-na-ima-li-koy-da-vi-obicha-ot-kalin-terziyski-v-plovdiv