Издания / премиери

Премиера на "Смъртта на Бъни Мънро" от Ник Кейв

Нов роман на харизматичния музикант, написан след две десетилетия мълчание

Премиера на "Смъртта на Бъни Мънро" от Ник Кейв


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на романа "Смъртта на Бъни Мънро
" от Ник Кейв
Издателска къща „Прозорец
"

05 октомври 2009 г. 19 часа
Рок-бар "Фенс", бул. "Васил Левски" 114


◊ ЗА КНИГАТА

Двайсет години след романа си "И магарето видя ангела" (и десет след появата му на български), Ник Кейв (Nick Cave) отново провокира своите почитатели като разказвач. Той продължава търсенията си в дълбините на мрачното и този път ни разказва историята на Бъни Мънро - нарцистичен търговец на козметични продукти, самозван прелъстител, внезапно оказал се и самотен родител. Пътешествието на Бъни към неговата смърт ни разкрива един едва докосващ реалността свят, изпълнен с халюцинации, натрапчиви мисли, фрагментарни женски образи. Читателят се люшка от пълно отвращение към героя до искрено съчувствие и обратно...
         
Провокативен и разтърсващ, майсторски оркестриран и пленителен, дългоочакваният нов роман на харизматичния музикант, написан след две десетилетия мълчание, ще покори българските читатели и фенове на музиката на Кейв броени седмици след като появата му в Европа внесе хаос по книжарниците. "Смъртта на Бъни Мънро" (The Death of Bunny Munro: A Novel
) е географска карта на човешкото сърце във всичките му крайности. Независимо дали борави с ноти или с думи, Ник Кейв върви по най-краткия и опустошителен до болка път към сърцата на своята публика.

"На този, който не знае нищо за Ник Кейв, ще кажа да прочете "Смъртта на Бъни Мънро", защото авторът ще го заведе на места, където е страшно да отидеш, но ще е жалко да ги пропуснеш"
, обяснява преводачката Мария Михайлова на въпроса как би препоръчала творбата на онзу, комуто Ник Кейв не говори абсолютно нищо.
Автор:
Владислав Христов
Публикация:
04.10.2009 г. 22:28
Етикети:
Посетено:
845
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/8550-premiera-na-smartta-na-bani-manro-ot-nik-keyv