Издания / премиери

Пътешествие до двореца на слънцето с "Аз съм българче"

Детското списание навършва една годинка

◊ СЪБИТИЕТО

Единадесетият юбилеен брой на изданието за историята, традициите и културата на българите „Аз съм Българче” е вече на пазара.

Пътешествие до двореца на слънцето, пък е мотото, под което авторите в броя творят и забавляват малчуганите заедно със златната ябълка, златната рибка и златното ключе.

„Измина една година от появата на списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ” и днес то е верен приятел на всяко българско дете” - коментират с усмивка от редакцията. „Разбира се, пред нас продължава да стои предизвикателството: Как да го направим още по-забавно? С какви игри да изкушим палавниците? Кое да е най-интересното в развитието на страната „Усмихландия”, за да стане тя желано място за малчуганите? Най-сигурната гаранция за това, че ще намерим правилните отговори е голямата ни любов към читателите. Правим го от сърце, защото те го заслужават”, допълват авторите.


◊ В БРОЯ

Съвсем подобаващо за юбилея, рубриката „Пътешествие до българските свети места” започва с посещение в Троянския манастир, където малките читатели научават любопитни факти от историята му, както и легендата за неговото възникване. Село Бутан е темата на „Едно прекрасно българско село”. Оряхово пък е новата дестинация, до която ни водят авторите. Разбира се в рубриката „Кои цветове обичам” цветът е златен, „от скрина на баба и дисагите на дядо” излизат интересни предмети и думички, позабравени с времето. Не липсват и изненадите за момчетата и момичетата със сръчни ръце. „С какво сме полезни на близките си” пък е въпросът от рубриката „Кой е най-прекият път да опитомиш - да се свържеш с другите?”.

Продължава и националният конкурс „Нарисувай ми слънце”. Приключи етапът за изпращане на рисунките. Всички участници, получили регистрация, ще бъдат лично информирани за резултатите от конкурса, за наградените рисунки, за мястото за подреждане на изложбата и за така дългоочакваните награди от децата. Резултатите ще бъдат обявени и в октомврийския брой на изданието. По подобие на миналата година творбите ще бъдат изложени на специално организирана изложба, където победителите ще получат и своите награди.

По повод годишнината за първия учебен ден амбициозният екип пуска на пазара за пръв път своя уникална златна колекция. Тя ще включва пакет от всичките издания, талон за абонамент и специален подарък изненада. Инициативата е подкрепена от Херлитц България ЕООД.

Автор:
Петя Рачева
Публикация:
25.09.2009 г. 17:02
Етикети:
Посетено:
1094
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/8490-pateshestvie-do-dvoretsa-na-slantseto-s-az-sam-balgarche