Издания / премиери

Излезе новият седми брой на списание "Езиков свят"

Едно истинско филологическо списание

◊ СЪБИТИЕТО

Излезе новият седми брой на списание "Езиков свят"

Списанието е орган на Филологическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски” и набира все повече популярност и публика.

Списание ”Езиков свят” публикува материали, посветени на езиковото обучение, съпоставителни изследвания, лингвокултурология, страно­знание и литературоведски изследвания. Излиза два пъти годишно.


◊ СПИСАНИЕТО

Успоредно с редовното си излизане, списание "Езиков свят" постепенно набира и свои автори, и своя публика. Универсалността на рубриките му, свързани с езикознание, литературознание, културология, методика, рецензии, го правят истинско филологическо списание. В редакционната колегия на изданието са изявени учени от Германия, САЩ, Китай, Сърбия.

На страниците на „Езиков свят” публикуват преподаватели и изследователи не само от Югозападния университет, но и техни колеги от Пловдивския, Великотърновския, Софийския, Шуменския, Варненския университет. Във всеки брой гостуват и известни учени от различни държави.


◊ В НОВИЯ БРОЙ

В брой 7 на
списание "Езиков свят" читателите ще се срещнат с изследването на Паола Бокале от Италия за имената на професии в български и украински, със статията на руския професор от Хале Сергей Бирюков за новия петербургски роман, с полския изследовател Пьотр Чечура и статията му върху чешките рекламни текстове, с Евгений и Олга Панкови, които са фокусирали своя интерес върху изследването на традициите в полския роман, с българистката Чен Ин от Китай и статията й за детската литература и с много други статии и рецензии.

Избрани материали от списанието ще бъдат представени във факултетния сайт: http://philo.swu.bg.
Автор: Магдалена Костова-Панайотова
27.07.2009 г. 17:30
Посетено: 1134
Етикети: Езиков свят
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/8276-izleze-noviyat-sedmi-broy-na-spisanie-ezikov-svyat