Издания / премиери

Представяне на книга от поредицата "Тракийската Атлантида" на Йордан Детев

Представяне в Русе

Представяне на книга от поредицата "Тракийската Атлантида" на Йордан Детев


◊ СЪБИТИЕТО

На 17 юли 2009, петък, от 18 ч. в голямото фоайе на Доходното здание в Русе ще бъде представена

четвъртата книга от поредицата „Тракийската Атлантида” на Йордан Детев
.

Авторът също ще присъства и ще изнесе лекция с мултимедийни илюстрации.

• Представянето се осъществява с подкрепата и сътрудничеството на Международно дружество „Елиас Канети”.


◊ ПОВЕЧЕ

По инициатива на ЮНЕСКО и Discovery channel се разработва проект, наречен "Глобално наследство". Той ще разказва в Космоса за планетата Земя - за природното, духовното и културното наследство, за произхода на човешкия род и начина, по който се е стигнало до първата цивилизация, за историята на изкуството и най-страшните катастрофи. Американски екип, ръководен от Джордо Малески, има тежката задача да отстрани всички бели петна в историята на Наследството. В хода на проучванията откриват, че Атлантида е потънала в... Черно море (?!)

Доказателствата са събрани в историческата сага на Йордан Детев – „Краят на Тракийската Атлантида. Исторически роман за изчезналия Стар свят
”, която вече е на книжния пазар. Това е всъщност четвъртата книга от поредицата „Тракийската Атлантида”, в която синът представя делото на своя баща, големия български праисторик Петър Детев.

Сега авторът обединява по нов начин трите оцелели от Потопа „скрижала” от Атлантида – могилите в Тракия, мистериите в Родопите и златните артефакти от погребалните дарове, намерени край Варна, за да изгради доказателствата за хипотезата си, че откритият по-рано черноморски катаклизъм, превърнал старото сладководно езеро в море, е погълнал центъра на нашата уникална праисторическа цивилизация. Много доказателства вече са извадени и от дъното на Черно море.

В историческата сага е проследено зараждането на духовността и уникалното наследство на Родопите и Странджа-Сакар, довело до златната цивилизация, позната на учените у нас. Но определени сили искат Атлантида да си остане мит. Те не желаят да бъде разкрита истината за първата златна цивилизация в света. Битката за завършването на проекта и изпращането му в Космоса се разгаря с пълна сила. Способно ли е човечеството за първи път да разкаже собствената си история без оръжия и насилие?


. Мултимедийни илюстрации на описаните в романа археологически обекти и находки могат да бъдат видени и в интернет на:
http://thracianаtlantis.com

. Други книги от поредицата в книжарница "Книгосвят":
- Тракийската Атлантида: Прародината на траките кн.1
- Тракийската Атлантида Земята на Орфей, между митове и артефакти Кн.3
Автор:
Internationale Elias Canetti Gesellschaft
Публикация:
14.07.2009 г. 22:40
Етикети:
Посетено:
1258
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/8247-predstavyane-na-kniga-ot-poreditsata-trakiyskata-atlantida-na-yordan-detev