Издания / премиери

Представяне на "Български вълшебни сакрални приказки" от Спас Мавров във Варна

Анализ на 14 популярни вълшебни приказки

Представяне на "Български вълшебни сакрални приказки" от Спас Мавров във Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство „Данграфик
” представя новата книга на Спас Мавров „Български вълшебни сакрални приказки

На 15 май 2009 (петък) от 18 ч.
в зала „Атриум” във Варна, ул. „Бр. Миладинови” № 24.

Това изследване е от поредицата книги на автора под наслов „Учението на Танг-ра”, което доразвива идеите от „Колобър. Тайните на Тангризма
”, „Дванайсетте тайнства на Христос”, „Свръхсетивност”, „Отношението – функция на еволюцията”, „Балканите – жлеза на времето”.


◊  ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

В новата си книга Спас Мавров разглежда приказката като основно средство на българската колобърска традиция за предаване на нейните тайни екзотерично – за широк кръг хора, докато езотеричното (тайното) се е предавало винаги само между посветените – от посветен на посветен. Фолклорният сакрален разказ носи  разширена кодирана информация за живота, работеща на подсъзнателно ниво в човека.

Авторът прави анализ на 14 популярни вълшебни приказки, като разглежда основните архетипове, представени от персонажите в тях, разкрива символиката и кодовете в повествованието. Книгата дава представа за дълбоките философски, морално-етични, космогонични и други знания и принципи на древните българи, кодирани в българските вълшебни сакрални приказки.
Автор:
Даниела Василева
Публикация:
13.05.2009 г. 11:37
Посетено:
1726
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/7873-predstavyane-na-balgarski-valshebni-sakralni-prikazki-ot-spas-mavrov-vav-varna